NAJAVLJEN I BOŽIĆNI KONCERT

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u KBC Rijeka

Betlehemsko svjetlo koje simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima, stiglo je i ove godine, tradicionalno već, na sušački lokalitet KBC-a Rijeka gdje ga je iz ruku skauta Riječke nadbiskupije primio ravnatelj prof. dr. Alen Ružić.

Bila je to ujedno prilika za zahvalu svima koji nesebičnim angažmanom ili donacijama uljepšavaju, prigodno u prosinačko vrijeme, hol glavne zgrade na Sušaku koji predstavlja najfrekventniju točku pa je samim time i cilj postignut, da većina posjetitelja osjeti i uživa u blagdanskom duhu.

“Simbolika dijeljenja svjetla prenosi poruku dijeljenja dobrote među ljudima, solidarnosti i ljubavi na djelu”, naglasio je ravnatelj Ružić. On je posebno naglasio simboliku svjetla, kao svjetla života i snage, koje osvjetljava mrak i pomaže otkriti smisao i cilj, pomaže u procesu sagledavanja sebe u nastojanju da budemo bolji ljudi, ispunimo svoj puni potencijal, daje nam snagu i pokreće nas. Jaslice zauzimaju površinu nekoliko četvornih metara i s 300 ručno izrađenih elemenata dominiraju ukrašavajući ulazni hol na Sušaku, a u vrijeme blagdana postavljene su i na lokalitetu Kantrida. Događanju je bio nazočan i bolnički kapelan Siniša Vujčić.

Ravnatelj Ružić iskoristio je priliku te se posebno zahvalio članovima Katoličkih skauta Riječke nadbiskupije – Paolu Santiniju, Ani Vlahović, Mihaelu Zavrtaniku i Rafaelu Huljevu, koji su donijeli betlehemsko svjetlo mira na Sušak, Hrvatskim šumama na njihovoj otvorenosti I kontinuiranoj brizi za zajednicu, zahvalivši se Sanji Beljan Brkić, rukovoditeljici pravnog odjela Hrvatskih šuma podružnice Delnice.

Posebno je zahvalio Vedranu Babiću koji se darivanjem jaslica i ove godine uključio u akciju ukrašavanja prostora KBC-a u blagdanskom duhu te je na koncu ravnatelj KBC-a zaželio svima puno sreće i zdravlja, ugodne blagdane, blagoslovljen Božić i sretnu novu 2024. godinu. Posebno se zahvalio djelatnicima KBC-a na svem njihovom trudu i zalaganju.

Bila je ovo prigoda i za najavu božićnog koncerta koji će se održati u subotu, 16. prosinca u 15 sati u holu glavne zgrade lokaliteta Sušak gdje će tradicionalno nastupiti Zbor svetišta Majke Božje Trsatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari