U KATEDRALI SV. VIDA

Video | Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Rijeku, iz Beča ga donijeli katolički skauti

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Rijeku. U katedralu sv. Vida unijeli su ga katolički skauti koji su ga donijeli iz Beča. Više u video prilogu!

“Po Betlehemsko svijetlo smo krenuli u petak, jednim kombijem iz Rijeke i jedan kombi je krenuo iz Šibenika. Sreli smo se u Beču, malo razgledali Beč a onda u subotu išli u kapelu…”, prepričava Petar Milošević, predsjednik Katoličkih skauta Riječke nadbiskupije

Osam katoličkih skauta iz Rijeke u Beču se našlo sa skautima iz cijeloga svijeta.

“Tamo smo preuzeli, u toj posebnoj ceremoniji, Betlehemsko svjetlo i onda se zaputili natrag preko Slovenije. Bilo je malo ružno vrijeme, snijeg i tako, ali skauti su uživali u putu natrag, pjevajući i tako… bilo je posebno.”, dodaje predsjednik Katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

Obilježeno je i 20 godina održavanja smotre dječjih župnih zborova koji su zajedno s riječkim nadbiskupom u katedrali dočekali Betlehemsko svjetlo.

“Drago mi je da ste ovdje, zahvaljujem što ste se odazvali ne samo ovom pozivu da danas budete ovdje, nego što se odazivate pozivu da sudjelujete u dječjim zborovima vaših župnih zajednica.”, pozdravio ih je mons. Mate Uzinić, nadbiskup Riječke nadbiskupije.

Betlehemsko svjetlo jedino je svjetlo, odnosno vatra koja smije gorjeti u avionu, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari