BIJELA PATROLA Prometna jedinica mladeži ponovno na riječkim ulicama

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Pripadnici tzv. bijele patrole, nakon završene edukacije, tijekom srpnja i kolovoza pomagat će pješacima i turistima, nadzirati probleme nepropisnog parkiranja i dostava te prema potrebi fizički upravljati prometom

Prometna jedinica mladeži ponovno je na riječkim ulicama. Pripadnici tzv. bijele patrole, nakon završene edukacije, tijekom srpnja i kolovoza pomagat će pješacima i turistima, nadzirati probleme nepropisnog parkiranja i dostava te prema potrebi fizički upravljati prometom u suradnji s Policijskom upravom Primorsko-goranskom.

Bijele patrole na ulicama Rijeke pojavile su se još početkom 70-ih godina prošlog stoljeća.

Vrlo često mlada i nasmijana lica puno su pristupačnija Riječanima i njihovim gostima od starijih kolega u nešto tamnijim uniformama, zbog čega im se slobodno obratite ako za to imate razlog.

Za osposobljavanje i edukaciju Prometne jedinice mladeži pobrinula se Policijska uprava primorsko-goranska koja je među brojnim prijavljenim kandidatima odabrala najbolje.

Sukladno odluci o organiziranju Prometne jedinice mladeži na području Grada Rijeke, pripadnici prometnih jedinica osposobljavaju se u policijskoj upravi po posebnom programu koji uključuje teoretsko i praktično znanje.

Pripadnici prometne jedinice mladeži, mogu biti učenici završnih razreda srednjih škola s navršenih 16. godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari