BikeRi ponovno s lipama kreću na Krčki most! “Ovoga puta akciju nećemo najavljivati”

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon subotnje akcije plaćanja mostarine na Krčkom mostu lipama, BikeRice i BikeRi Primorsko-goranske županije najavili su nove akcije, ali ovoga puta – bez najave

“Policiji poručujemo da korektno odrađuju svoj posao jer smo slobodna i demokratska država. Ne može se kažnjavati ljude koji su motorom krenuli na kupanje, pa nisu motoristi kriminalci ?”, poručuju policiji BikeRice i BikeRi Primorsko-goranske županije koji su u subotu na Krčkom mostu sudjelovali u jednosatnoj akciji plaćanja mostarine lipama o čemu smo izvijestili OVDJE: GRAĐANSKI BUNT! Riječki bajkeri blokirali Krčki most

Sada su se bikRice i BikeRi oglasili novim priopćenjem na svom facebook profilu koje prenosimo u cijelosti:

Mali” osvrt na akciju plaćanja mostarine lipama i komentare po društvenim mrežama:

Akcija je uspjela utoliko što je 90% ljudi shvatilo da treba pokrenuti građanski neposluh, inat i početi javno izražavati negodovanje i tražiti svoja prava. Mostarina je samo jedan dio u svemu tome. Bunt je krenuo i sada treba nastaviti dalje.

Motoristi nisu prekršili niti jedan zakon RH, lipe su zakonsko platežno sredstvo i možemo na bilo koju naplatnu kućicu koja je otvorena.

Policiji poručujemo da korektno odrađuju svoj posao jer smo slobodna i demokratska država. Ne može se kažnjavati ljude koji su motorom krenuli na kupanje, pa nisu motoristi kriminalci ?

Onima koji su negodovali putem društvenih mreža ukratko poručujemo:

– kolona bi bila i ovako i onako, zbog nas su, barem to prijepodne, bile otvorene sve naplatne kućice ?
U roku 45 minuta naša akcija je završila.
– ne stvarajte patetiku tamo gdje ne treba jer svi vi koji ste kukali zbog male djece u autu ne svaljujte krivnju na nas, Vi ste ti koji ste trebali pobrinuti se da vam djeca i stariji ne putuju po najvećoj vrućini. I sljedeći vikend će biti kolone, koga ćete tada kriviti?

Političkim strankama koje su rekle da nas podržavaju: gdje su bili vaši predstavnici da svojim biračima pokažu da ne govore samo isprazne fraze na press konferencijama već i sudjeluju u pokušaju borbe za prava malog čovjeka?

Ovo nije osvrt samo jedne osobe, ovo su neki od komentara grupe koja se u subotu ugodno družila.

Akcija će biti opet samo što nećemo više najavljivati ništa.
Sljedeći put kada vidite veću skupinu motorista na cesti vrlo je vjerojatno da se družimo, uživamo u vožnji.
Tko zna, možda nam uz neku usputnu kavu padne napamet neka slična akcija ????“, poručili su BikeRice i BieRi Primorsko-goranske županije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari