Bili su dugo nezaposleni, a sada su spremni za rad nakon besplatnog osposobljavanja

FOTO: CTK Rijeka

Polaznici su imali priliku sudjelovati u jedan na jedan sastancima između polaznika i poslodavaca na kojima su razgovarali o mogućnostima suradnje i stjecanja praktičnog iskustva

U Centru tehničke kulture Rijeka održan je Meet Up na kojem su se polaznici edukacije Radar imali priliku predstaviti potencijalnim poslodavcima, a tim je službeno završen i drugi ciklus besplatnog intenzivnog osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba za asistenta u provedbi EU projekata.

Šesnaest polaznika s područja Primorsko-goranske županije je sudjelovalo u tromjesečnoj intenzivnoj edukaciji koja je trajala od studenog prošle do početka ožujka ove godine.

Na neformalnom susretu s devet potencijalnih poslodavaca, nakon prezentacije europskog projekta Radar, polaznici su imali priliku sudjelovati u jedan na jedan sastancima između polaznika i poslodavaca na kojima su razgovarali o mogućnostima suradnje i stjecanja praktičnog iskustva.

Polaznici su ovom edukacijom stekli vještine sudjelovanja u pripremi i izradi projektnog prijedloga te implementaciji projektnih aktivnosti, kroz kombinaciju verificirane i neformalne edukacije. Uz verificirani program edukacije, polaznici su sudjelovali i u poslovno-organizacijskim radionicama za projektni menadžment, komunikacijsko-motivacijskim radionicama, radionicama poslovnog engleskog jezika i informatičkim radionicama, pa su po uspješnom polaganju završnog ispita stekli i međunarodno priznatu Europsku računalnu diplomu (ECDL).

Cilj je ovog projekta povećati mogućnost za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Primorsko-goranske županije obrazujući ih za upravljanje i administraciju europskih projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari