I ove godine tečajevi za trudnice i roditelje s područja Grobnišćine

Općine Čavle i Jelenje u suradnji s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena nastavljaju s tečajem priprema za porod, u proširenom obliku, pod nazivom “Škola za roditelje na području Grobnišćine”

Održat će se ukupno tri bloka, s čak 13 predavanja, koja će obuhvaćati razdoblja od rane trudnoće do neposredno pred porod te nastaviti nakon poroda.Prva predavanja započinju 11.3. u 17.30 u Dječjem vrtiću “Čavlić.” Ugovore o sufinanciranju “Tečajeva za trudnice i roditelje” s Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena, početkom ožujka, potpisali su načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja u Općinskoj vijećnici u Jelenju.

Korisnici će dobiti opširna predavanja od strane vodećih stručnjaka, a obje Općine će osigurati prostor i tehničku podršku. Cilj predavanja je “razbiti” mitove vezane uz trudnoću i porod osnaživanjem i stručnom potporom mladim parovima u najvažnijim trenutcima njihovih života te im olakšati snalaženje u prvim danima i mjesecima roditeljstva, prateći djetetov psihofizički razvoj tijekom prve godine.

Održat će se ukupno tri bloka s trinaest predavanja. Prvi blok obuhvaća ranu trudnoću, odnosno prvo tromjesečje. Predavanja u drugom bloku odnosit će se na razdoblje od sedmog mjeseca trudnoće do poroda, dok će treći blok predavanja pokriti postpartalni period.

Proljetni ciklus predavanja održat će se na području Općine Čavle i jesenski na području Općine Jelenje. Trudnice svoje sudjelovanje na predavanjima trebaju najaviti patronažnoj sestri Bojani Burić na 099 251 082 24. O terminima predavanja i lokacijama svi sudionici bit će obaviješteni naknadno, a kako kažu organizatori na predavanja su dobrodošla za trudnice s područja ovih jedinica lokalne samouprave neovisno o mjestu održavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari