VRIJEDNOST VIŠE OD 2 MIL. KUNA

BIVIO Započeli su radovi na izgradnji kolno-pristupnog priključka na Istarsku ulicu (D8)

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U rujnu 2022. godine započela je gradnja kolno-pristupnog priključka na Istarsku ulicu (D8).

Ukupna vrijednost investicije iznosi 2.701.340,20 n sa PDV-om.

Osim samog priključka za stambenu zgradu, radovi obuhvaćaju i izgradnju potrebne komunalne infrastrukture: vodovodnu instalaciju, oborinsku i sanitarnu odvodnju, javnu rasvjetu i elektroničko komunikacijsku infrastrukturu.

Predmetni kolni pristup i sva infrastruktura spajaju se na postojeću Istarsku ulicu, državnu cestu oznake D8. U sklopu gradnje izmjestit će se magistralni vodoopskrbni cjevovod promjera 400 mm za područje Liburnije.

Lokacija planiranog kolno pristupnog puta nalazi se na Biviju, sjeverno od Istarske ulice, u blizini postojećeg autobusnog okretišta gradske autobusne linije broj 1. Trenutno je na lokaciji neizgrađeno građevinsko područje. Pristupni priključak prolazi kroz šumovit teren u usjeku Istarske ulice.

U trupu Istarske ulice i postojećeg nogostupa nalaze se postojeće instalacije vodovoda promjera 125mm i 200mm, fekalna kanalizacija promjera 500mm, oborinska kanalizacija promjera 300 i 500 mm te trasa elektroničke komunikacijske infrastrukture, javne rasvjete, niskonaponske kabelske instalacije i plinske instalacije.

Rok izgradnje je 165 dana. Izvođač je Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice. Nadzor je Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Zoran Samaržija Hranilović.

Izgradnja je sufinancirana sa strane Vodovoda i kanalizacije d.o.o. te HEP Elektroprimorje Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari