'ŠIRIO MRŽNJU'

Srbin usred Opatije na automobilu Albanca markerom napisao ‘Kosovo je Srbija’. Reagirala zastupnica

Sve je još i snimao te objavio na društvenim mrežama

Saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj reagirala je danas na incident koji se dogodio u središtu Opatije.

Naime, kako je napisala, pripadnik srpske zajednice šarao je markerom po automobilu albanskih registarskih oznaka, a sve je još i snimio i objavio na društvenim mrežama.

“Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u tijeku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj skupini, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti. Ovakve aktivnosti uzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju te na posljetku raspaljivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu”, napisala je Lekaj Prljaskaj.

“Grad Opatija stoljećima predstavlja multikulturalan grad te ovakve aktivnosti od strane nekolicine građana, šire lošu sliku o turizmu u Republici Hrvatskoj.Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se širenje mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu”, dodala je zastupnica, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari