Blagdansko primanje za predstavnike vjerskih zajednica koje djeluju u Rijeci

U Salonu Grada Rijeke održano je tradicionalno predblagdansko primanje za predstavnike vjerskih zajednica koje djeluju u Rijeci

Bila je to prilika za razgovor i druženje uoči blagdana, ali i za rekapitulaciju realiziranih projekata tijekom proteklih godina.

Čestitke na predstojećim blagdanima uputio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, uz kojeg su na prijemu bili prisutni i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

„Specifičnost Rijeke očituje se kroz toleranciju, solidarnost i prihvaćanje različitosti. Možemo zajedno biti ponosni što smo ovu godinu obilježili s različitim događanjima, projektima te smo se posvetili onima kojima je najpotrebnije“, kazao je gradonačelnik Obersnel, posebno spomenuvši nedavno otvoreni Dom za osobe s demencijom Riječke nadbiskupije.

U svom obraćanju gradonačelnik Obersnel posebno se dotaknuo projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu kojeg je Rijeka cijeloj Europi prezentirana kao luka različitosti, gdje uvažanje drugog nije samo fraza, već način života.

Riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić istaknuo je kako ovi tradicionalni susreti potiču ekumenizam i međureligijski dijalog te se zahvalio Gradu Rijeci što pomaže u obnovi sakralnih objekata i umjetnina koje su zajednička baština našega grada.

U duhu predstojećih blagdana, gradonačelnik je poželio radost Božića, svjetlost Hanuke te puno uspjeha i sreće u 2020. godini. Prijam je završio zajedničkom božićnom pjesmom „Svim na zemlji“.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari