PREMIJERA! Rijeka dobila sasvim posebnu božićnu pjesmu – poslušajte “Riječki Božić”

Donosimo vam audio i video premijeru pjesme “Riječki Božić”

Pjesma “Riječki Božić” nastala je inicijalno za potrebe održavanja školske priredbe Centra za odgoj i obrazovanje u Rijeci, no kako je svoj djeci i profesorima brzo ušla u uho uskoro se pretvorila u svojevrsnu školsku božićnu himnu.

Učiteljica Danijela Nurkić i autorica teksta i glazbe Jelena Tondini prepoznale su potencijal novog riječkog božićnog hita i za pomoć zamolile Udrugu RiRock i ulični bend Pachamama Street Connection. Uslijedila je ekspresna reakcija pa je dogovorena proba, snimanje audio i video materijala i u doslovce tri dana sve je bilo gotovo.

Pjesma je uvježbavana na pozornici Omladinskog kulturnog centra Palach, audio snimljen u Studiju Palach a za video su korištene snimke s probe benda, snimanja pjesme u studiju i šetnje riječkim ulicama jednog lijepog kišnog zimskog dana.

Glazbu i tekst za pjesmu napisala je Jelena Tondini (J-zlo). Za ovu ne tipična božićnu pjesmu u kojoj nema snijega, grudanja i saonica dobila je nadahnuće od vremenskih pojava kiše i bure koji su autohtone pojave za naš grad.

Pjesmu su izveli Vokalno instrumentalna skupina Lumbrele iz Centara za odgoj i obrazovanje u Rijeci 4.5. i 6. odgojno- obrazovna skupina na čelu s učiteljima Jadranom Rubešom, Hanom Oguić, Božidarkom Matijom Čerina i Danijelom Nurkić.

Glazbenu pratnju dali su im članovi riječkih bendova Pachamama Street Connection/Officer Down: Radoslav Tičić (gitara), Vanja Kauzlarić (Bubanj), Petar Tepšić (Trombon), Goran Glušac (Truba) a bas gitaru svirao je Davor Popdankovski iz benda Lost Lucid. Pjesma je snimana u studiju Palach kod Mirana Milića (Ri Rock).

Video su snimali Vanja Kauzlarić (Ri Rock), David Dubrović (Ri Rock) dok je montažu radio Mateo Rožić ( Ri Rock).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari