BMW ĆE NOĆITI NA STAZI NA PLATKU: Policija ne može kazniti vozača jer nema ovlasti nad skijaškim stazama!

Sudbina jednog „krivo parkiranog“ automobila danas nije zaokupljala pažnju samo među skijašima i rekreativcima na Platku, nego su se nakon našeg napisa o tome krajnje neobičnom slučaju „užarile“ i društvene mreže prepune komentara na taj „off-road show“ nesmotrenog vozača

Kako smo izvijestili u našem jutarnjem napisu OVDJE o slučaju „krivog parkiranja“ na samoj skijaškoj stazi Pribeniš na Platku, djelatnici izletišta Platak ujutro su na samoj stazi zatekli vozilo BMW. Kako se niti nakon opsežne potrage nije mogao pronaći vozač, oglasili su se na svojim mrežnim sranicama (platak.hr) sa zamolbom vozaču da se javi i pomakne svoje vozilo sa skijaške staze.

platak bmw u snijegu - Copy

Nakon toga vozač se javio porukom da dolazi po automobil, a u međuvremenu je tražio pomoć za izvlačenje vozila koje je zapelo u snijegu. Čini se da se vozač u noćnim satima malo „vozikao“ automobilom stazom Pribeniš što je išlo dobro dok je išao – nizbrdo. No kada se trebalo vratiti uzbrdicom, vozilo je zapelo u snijegu.

Tijekom dana vozač je uz pomoć drugih vozača pokušao izbaviti svoje vozilo iz ledenog zagrljaja Pribeniša pa je s tim ciljem BMW iz snijega pokušala izvući i jedna „lada niva“ – bezuspješno! Zadnja informacija koju smo dobili u ranu večer govori da je autmobil još na stazi, i da će najvjerojatnije na Platku i prenoćiti.

platak bmw u snijegu

Djelatnici Goranskog sportskog centra zbog ovog su slučaja savim opravdano kontaktirali i policiju, no ispostavilo se – neslužbeno doznajemo – da policijski službenici nesmotrenom vozaču (blago rečeno) ne mogu ispostaviti niti kaznu za počinjeni prometni prekršaj jer prekršaj nije počinjen u prometu, odnosno prometna policija nema nadležnosti nad skijaškim stazama!

Naime, skijaška staza nije prometnica niti neka druga „lokacija“ nad kojom prometna policija ima ikakvu nadležnost, pa kaznu neodgovornom vozaču eventualno može ispostaviti komunalno društvo osnovano od mjesne samouprave kojoj pripada sportsko-rekreacijski centar Platak.

Ovo (neslužbeno) pojašnjenje za sobom povlači niz „zločestih primisli“ – dakle, da recimo desetak BMW-a noću sudjeluje na Platku u nekakvoj divljoj off-road utrci, nikome ništa?!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja