BOĆAJTE ZA SOCIJALNU SAMOPOSLUGU! Kanal Ri svoj 16. rođendan obilježit će humanitarnom akcijom

Danas je na Kanalu RI predstavljena i najavljena humanitarna akcija povodom 16. rođendana te televizijske kuće. Riječ je o humanitarnom turniru u boćanju koji će se održati u subotu 28. studenog od 10 sati u Boćarskom domu Hrastenica, uz sudjelovanje mnogih poznatih Riječana. Posjetitelji će svoje dobrovoljne priloge donirati Socijalnoj samoposluzi Rijeka.

akcija1

Humanitarnu akciju predstavili su Elida Verunica iz Socijalne samoposluge, Mirza Džomba kao predstavnik kluba olimpijaca te organizatori turnira Lidija Šušak i Larry Ambrozich.

„Prošle godine u isto vrijeme održana je prva humanitarna akcija skoje je prihod također išao Socijalnoj samoposluzi. Odlučili smo se za Socijalnu samoposlugu jer smo sigurni da će putem nje pomoć stići do najviše ljudi, odnosno do onih kojima je pomoć i najpotrebnija. I to upravo u vrijeme blagdana, da taj njihov paket bude izdašniji no što bi inače bio.
Koncept je isti, poznata lica Rijeke i okolice boćaju, paralelno se održava turnir u briškulI i trešetI, a svi se mogu prijaviti na licu mjestu. Grobnički dondolaši i Udruga Palentar kuhaju gulaš i palentu. Sve se odvija na način da posjetitelji ostavljaju dobrovoljan prilog u kutiju Socijalne samoposluge“, rekla je Lidija Šušak i pozvala goste riječima „Dođite, zabavite se, probajte odličan gulaš i palentu kompiricu, ostavite dobrovoljni prilog i pomozite korisnicima Socijalne samoposluge

Prošle godine bio je veliki odaziv sportaša, glazbenika, političara, liječnika, turističkih djelatnika, novinara… Jedan od sudionika i finalist turnira bio je naš proslavljeni rukometaš i olimpijac Mirza Džomba koji će se akciji odazvati i ove godine.

„Mogu reći da je prošle godine bilo sve odlično, prije svega fantastična atmosfera. Mi smo igrali u finalu, nadam se da ćemo ove godine ostati do kraja. Bilo je sve odlično organizirano, posebno bih pohvalio klopu Dondolaša i Udruge Palentar, rijetko je viđena tako ukusna hrana na takvim manifestacijama. S obzirom da sve ide u humanitarne svrhe, nadam se da će se ljudi odazvati, a što se tiče mene i olimpijaca tiče, na nas možete računati, mi smo uvijek tu. Je li boćanje teže od rukometa? Pa nije lako, definitivno je drugačije, ali popije se jedna rakijica da se trema ubije“, najavio je svoj novi nastup Mirza Džomba.

akcija2

„Socijalna samoposluga postoji pet godina a trenutno skrbimo za oko 700 obitelji koje dolaze po pakete, znači oko 3500 korisnika. Najviše nam nedostaje ulje, šećer, brašno, konzerve i općenito trajna hrana. Hvala Kanalu Ri uime svih naših korisnika kojima će ta pomoć dobro doći“, istaknula je Elida Verunica iz Socijalne samoposluge.

„Jedan mali iskorak od lani, ove godine imamo i glazbeni program! Nakon što završe utakmice koje će trajati do jedno 16 sati, predviđeno je još tri sata dobre svirke u Boćarskom domu Hrastenica. Svirat će Emanuel Kovačić, Ivan Radeka, Dominik Heštera. Bit će to prava sportsko glazbena i gastro fešta!“ zaključio je suorganizator akcije Larry Ambrozich.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari