BODULOVO: Grad Rijeka razvija svoju poduzetničku zonu, uskoro gradnja komunalne infrastrukture

Otvarajući redovnu konferenciju za medije riječki je gradonačelnik Vojko Obersnel kazao kako je nedavno potpisan ugovor za izgradnju komunalne infrastrukture poduzetničke zone Bodulovo.

Projekt vrijedan 5.710.343,00 kuna, financiran će se bespovratnim sredstvima koja Grad dobiva iz EU fondova. Cjelokupni projekt vrijedan je oko 11 milijuna kuna, a razliku od 5,4 milijuna kuna financirat će Grad Rijeka iz proračuna.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta preko kojeg je ovaj natječaj išao ima definirane kriterije financiranja, ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave koje apliciraju, a koji se kreću od 45 do 85%.

S obzirom na to da se Rijeka nalazi u četvrtoj skupini, odnosno među najrazvijenijim sredinama sudjelovanje putem fondova iznosi 55%, a ostatak se mora osigurati iz proračuna. Natječaj za izvođače radova je u pripremi i bit će raspisan nakon godišnjih odmora.

Uređenje infrastrukture podrazumijeva izgradnju odgovarajućih cesta i podjelu Bodulova na parcele veličine od 1.000 do 8.500 m², koje će biti na raspolaganju poduzetnicima.

“Ovakva zona, koliko god mala bit će značajna za daljnji razvoj poduzetništva u Rijeci”, kazao je gradonačelnik te dodao kako je u kontekstu povlačenja novca iz EU fondova Grad Rijeka izuzetno uspješan, pa je do danas zajedno sa gradskim trgovačkim i komunalnim društvima ugovoreno 1,5 milijardi kuna, odnosno nešto više od 204 milijuna Eura za različite europske projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja