LOKALNI IZBORI

Boras Mandić: I kao zamjenik župana sam uvijek bio uz Gorski kotar

Kandidat Unije Kvarnera i Akcije mladih za primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić (UK) rekao je u srijedu da je, kao zamjenik župana, uvijek bio uz Gorski kotar kad je bilo najteže te da bi volio da je mogao dati veći doprinos razvoju ovog kraja.

Bio sam uz Gorski kotar u situacijama poput ledoloma, ukidanja statusa brdsko-planinskog područja, rekordnih snježnih nanosa do pandemije. Volio bih da sam imao priliku dati veći doprinos, ali su odluke nekih bile drugačije” rekao je.

Zaključio je da je “sad vrijeme da stvaramo sami nove prilike za Gorski kotar” te da je to zajednička obveza i odgovornost”. ”Meni kao županu će Gorani, Goranke i Gorski kotar biti imperativ, zato ćemo formirati u novom županijskom ustroju poseban odjel za Gorski kotar”, naglasio je Boras Mandić.

Kandidat za zamjenika župana Nedo Pinezić (Unija Kvarnera) ocijenio je da se Gorskim kotarom upravlja na pogrešan način.

”Ne koriste se pozitivna iskustva iz sličnih regija u Austriji, Bavarskoj, Sjevernoj Italiji, Sloveniji. Rezultat takvog lošeg upravljanja je demografska katastrofa”, mišljenja je Pinezić.

”Mladost odlazi jer ne vide perspektivu. Naša vlast je zabranila pansione u domaćinstvu, udruživanja u poljoprivredne zadruge nema, nemamo ni stolarske škole u Gorskom kotaru a o ugostiteljskoj da i ne govorimo”, istaknuo je. (hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari