POZNATA HUMANITARNA AKCIJA

BRAVO! „Riječki dečki 2021.“ donirali 50.000 kuna malim pacijentima

Za nama je još jedna uspješno provedena humanitarna akcija „Riječki dečki 2021.“ Prikupljena donacija u iznosu od 50.000 kuna svečano je uručena danas (5. svibnja) Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.  Prodana je ukupna tiraža od tisuću komada kalendara „Riječki dečki“. Prikupljen je planirani iznos od 50.000 kuna za potrebe malih pacijenata Zavoda, namijenjen je za kupnju sterilizatora i dječjeg bolničkog električnog kreveta.  

Cjelokupni iznos uplaćen je još 19. ožujka ove godine na žiro račun KBC Rijeka, dok je službeno uručenje donacije u prostoru Pedijatrijske klinike upriličeno danas, nakon popuštanja epidemioloških mjera.

Ispred KBC-a Rijeka donaciju su primile Sanja Matijević, pomoćnica ravnatelja za osiguranje kvalitete pružanja medicinskih usluga i prof.dr.sc. Jelena Roganović, predstojnica Pedijatrijske klinike. Donaciju je uručio  jedan od sudionika kalendara „Riječki dečki 2021.“ Dorijan Tokmadžić, student završne godine riječkog Medicinskog fakulteta.

Donaciji su nazočile predstavnice Humanitarne udruge Riječki dečki, Dunja Pavešić, Emira Brkić Karninčić i Ana Rendić, ujedno predstavnice tvrtke Libre, koja od prvog izdanja realizira ovaj kalendar.  Produkciju kalendara kroz trošak tiska pomogli su partneri AluKTim, Brguljan d.o.o., Iris Nova i Sluga print.

Kako i priliči ovom obljetničkom izdanju, kalendar „Riječki dečki 2021“  posvećen je riječkim 25-godišnjacima, dakle onima koji su rođeni iste godine kada je nastao kalendar. Tako su u ovoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji sudjelovali Carlo Bilen, Dorian Tokmadžić, Filip Frančišković, Borna Magaš, Mato Jurčić, Giuseppe Amura, Diego Devčić, Dario Čoso, Oskar Amančić, Dario Nedić, Luka Goleš, Roko Gatara i nesebično pomogli najmlađima, nekim budućim 25-godišnjacima. Autor fotografije ovogodišnjeg kalendara poznati je fotograf Nel Pavletić.

Duga je i zanimljiva povijest kalendara „Riječki dečki“, prvi je izdan za 1997. godinu, a od tada do danas na njegovim stanicama predstavilo se više od 400 sudionika. Kroz godine riječki dečki različitih profila rado su se odazivali ovoj dobro poznatoj humanitarnoj akciji.

U ovom vremeplovu dobrote dosada su sudjelovali naši brojni mladi sugrađani, sportaši, brucoši, riječki glazbenici, dečki iz susjedstva, branitelji, policajci, doktori znanosti, dečki iz medija i marketinga, kulturnjaci, ragbijaši, dečki vješti u kuhinji, dečki sa zagrebačkom adresom, dečki sa svojim tattoo pričama, dečki i njihovi kućni ljubimci, dečki „morski“ vukovi…a svih je potakla želja za pomoći onima kojima je pomoć potrebna.
Okončanjem ove lijepe priče već započinje slijedeća, ostaje za vidjeti što će biti tema humanitarnog kalendara „Riječki dečki 2022.“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari