BRAVO GIMNAZIJALCI! U Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji u subotu humanitarna akcija za dječju onkologiju

U dvorištu škole održat će se humanitarni turnir u košarci i humanitarna tombola

Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije u subotu 9. lipnja od 10:45 do 14 sati u prostorima škole organiziraju humanitarnu akciju kojom će se prikupljati novčana sredstva za Odjel onkologije u Dječjoj bolnici Kantrida.

U dvorištu škole organizirat će se humanitarni turnir u košarci u čast Matiji Kataliniću, „mladiću čija nas je životna priča sve povezala, dirnula i učinila boljim ljudima“, ističu iz Gimnazije.

Zainteresirani građani također mogu sudjelovati u ovoj akciji riječkih gimnazijalaca te na štandu isped škole, u Ulici Frana Kurelca, donirati željeni iznos za Odjel onkologije u Dječjoj bolnici Kantrida.

„Naši učenici sami su došli na ideju da organiziraju humanitarnu akciju u čast njihovom Matiji koji nas je prerano napustio, a kako bi podržali sve druge mlade ljude i djecu koja se susreću s teškom bolesti. Svi profesori i djelatnici škole iznimno su ponosni na inicijativu učenika… a pozivamo i sve građane Rijeke da se uključe u ovu humanitarnu akciju“, izjavila je ravnateljica Gimnazije, Jane Sclaunich.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari