FINO I ZABAVNO

Galerija | Brojni Riječani na Korzu se pridružili humanitarnim karnevalskim manifestacijama Maškarana maneštra i Maškarana jota

U sklopu 40. Riječkog karnevala na Korzu su održane tradicionalne humanitarne karnevalske manifestacije Maškarana maneštra i Maškarana jota.

Manifestacijama se pridružio i riječki gradonačelnik Marko Filipović uz pročelnicu Odjela za poduzetništvo Jana Sertić te predstavnike Turističke zajednice grada Rijeke na čelu s direktorom Petrom Škarpom, a humanitarnu stranu Riječkog karnevala podržali su i nezaobilazni meštar Sandi s Kraljicom karnevala Majom Babin.

Maškarana jota za riječku udrugu „Srce za nju”

Maškaranu jotu, 16. po redu, organiziralo je Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke, Turističkom zajednicom Kvarnera, Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke, Udrugom Palentar i učenicima Ugostiteljske škole.

Sva prikupljena sredstva na Maškaranoj joti bit će donirana riječkoj Udruzi “Srce za nju”, osnovanu s ciljem pomoći ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti iz Rijeke.

Sredstva skupljena na humanitarnoj akciji bit će uložena u opremanje prostora udruge informatičkom opremom za lakšu organizaciju i logističku podršku članicama. Svi koji žele sudjelovati u akciji, a nisu imali priliku doći na Korzo, mogu uplatiti sredstva na žiro račun akcije IBAN HR7124020061500125478 otvoren kod Erste&Steiermärkische Banke.

Maškarana maneštra za postavljanje špine za vodu u Parku lovora na Kantridi

Maškaranu maneštru, 14. po redu, organizirala je tvrtka VJ Primorski iz Rijeke u suradnji s Karnevalskom grupom Maškarana maneštra iz Rijeke i Rotary klubom Rijeka.

Početak humanitarne manifestacije paljenjem vatre ispod kotlića Planinarskog društva Kamanjek iz Rijeke označio je gradonačelnik Filipović.

Tijekom dvosatnog kuhanja Maškarane maneštre devet ekipa iz rotary klubova Hrvatske i okolnih zemalja, PD Kamenjak te ekipa Karnevalske grupe Maškarana maneštra borili su se za najboljeg u spravljanju ovog tradicionalnog jela sa Kvarnera.

Kako su rotarijanci unaprijed sakupili sredstva za postavljanje špine za vodu u Parku lovora na Kantridi, čije je uređenje započelo u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, skuhana maneštra podijeljena je okupljenima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari