BRUCOŠIJADA U PETAK NA DELTI Studente će zabavljati Edo Maajka, The Night Express band i DJ Miren Zaverski

Danas je na konferenciji za medije RI INFO-u najavljen program ovogodišnje Brucošade koja se premješta na lokaciju prostora Export drva na Delti.

Brucošijada će se održati u petak petak 20. studenog navečer, a nastupit će Edo Maajka, The Night Express band i DJ Miren Zaverski.

Uulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Na konferenciji za tisak koju su organizirali SZSUR i RIKUP sudjelovali su prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor, Aleksandar Šušnjar, predsjednik SzSuR-a i Alen Tibljaš, predsjednik RIKUP-a, pored organizacije Brucošijade govorilo se i o Europskim sveučilišnim igrama 2016 Rijeka-Zagreb.

Rektor prof. dr. sc. Pero Lučin istaknuo je kako se Brucošijada na ovaj način organizira već petu godinu zaredom na razini Sveučilišta sa svrhom kvalitetne zabave i međusobnog upoznavanja brucoša svih studija Sveučilišta u Rijeci.

“Sveučilište od samog početka podupire ovu, kao i sve ostale aktivnosti Studentskog zbora. Ove godine Brucošijada se održava na novoj lokaciji, prikladnoj za veći broj studenata, a isto tako proširen je i popis izvođača iz čega je vidljivo da ovaj projekt raste iz godine u godinu. No osim zabave i upoznavanja, ovaj događaj ima i svrhu promicanja Europskih sveučilišnih igara koje se održavaju u Rijeci i Zagrebu na ljeto 2016., a dio ove promocije također će se održavati putem aplikacije PointMe – startup projekta studenata Sveučilišta u Rijeci.”, istaknuo je Lučin zaključivši “Nadamo se da će ovaj događaj ispuniti svoj cilj i da će se studenti koji su tek postali dijelom
akademske zajednice upoznati s kolegama s drugih fakulteta i studija, te da će možda neki od njih biti motivirani i za organizaciju ovakvih ili sličnih studentskih aktivnosti.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Aleksandar Šušnjar rekao je kako je “ova sveučilišna brucošijada nastavak aktivnosti koje se organiziraju za studente prve godine, a koje su počele Kampom za brucoše održanim na samom početku akademske godine.”

“Nadamo se da su ovogodišnji brucoši još zadovoljniji ponuđenim no što je to bio slučaj prošlih godina, s obzirom na to da se Brucošijada ove godine održava s proširenim sastavom izvođača, i u novom, većem prostoru. Na brucošijadi će nas ove godine tako zabavljati Edo Maajka, naši stalni gosti The Night Express bend i DJ Miren Zaverski, inače također student Sveučilišta u Rijeci. Istovremeno, kao što je rektor spomenuo, studenti će imati i priliku upoznati se s Europskim sveučilišnim igrama koje se održavaju 2016. godine u Rijeci i Zagrebu. Radi se o najvećem sportskom događaju u hrvatskoj povijesti koji će okupiti 5000 sportaša iz 40 država Europe u 23 sporta; a prvi puta održat će se i sportovi za studente s invaliditetom.”, zaključio je Šušnjar.

[highlight] U tijeku su prijave za volontiranje koje traju do 1. travnja 2016. g., a upravo će brucošijada biti mjesto gdje će se moći dobiti više informacija o volontiranju i pritom osvojiti nagrade. [/highlight]

profile-web

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari