BURA OKO ZAPOŠLJAVANJA Pupovčev sin postaje znanstvenik na riječkom fakultetu, HSP iznio žestoke optužbe, reagirao i rektor Lučin

‘Ne znam da li će se Ozren Pupovac baviti dijasporom’, kazao nam je rektor

“Pokrenut je postupak zapošljavanja Ozrena Pupovca na Filozofskom fakultetu na Odsjeku za kulturalne studije”, potvrdio je za Vijesti.hr Pero Lučin, rektor riječkog Sveučilišta.

“Zapošljava se kroz program znanstvenika povratnika na traženje Odsjeka i Filozofskog fakulteta. Sveučilište u Rijeci do sada je vratilo preko 50 znanstvenika kroz taj program. Svake godine Sveučilište vraća 3 znanstvenika povratnika. Pupovac dolazi na mjesto docenta na Odsjeku za kulturalne studije i za njega se ne otvara nikakva posebna katedra. Bavit će se onim područjem za koji je specijaliziran u okviru Odsjeka”, kazao nam je Lučin.

Na vijest o zapošljavanju sina Milorada Pupovca burno je reagirao HSP.

“Dok hrvatska djeca obijaju šaltere po Hrvatskoj, nosaju tacne po Jadranu ili rade na bauštelama po Njemačkoj dijete jednog istaknutog političara čeka radno mjesto na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta. Radi se o sinu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i kako mediji pišu bavit će se dijasporom.

Zanimljivo da zanimljivije ne može. Ozren Pupovac će se baviti dijasporom! To nam otprilike izgleda kao da „lisici damo da čuva kokoši“. Osim ako se Ozren ne planira baviti nekom drugom „dijasporom“ koja je devedestih nakon neuspjelog velikosrpskog projekta svojevoljno otišla na istok.

Zanimljivost same činjenice da sin jednog političara dobije poziv za posao na Filozofskom fakultetu riječkog sveučilišta, dok mu je otac zaposlenik na istom fakultetu u Zagrebu dovodi nas u duboku sumnju da se radi prikrivenom nepotizmu i zapošljavanju preko veze korištenjem političkog utjecaja, jer bi zapošljavanje u Zagrebu bilo preočito.

Zar u Hrvatskoj ne postoji nijedno dijete radnika, seljaka, hrvatskog branitelja, koje ima potrebite kvalifikacije i pogodno je za taj posao?! Zar ne postoji ni jedan mladi znanstvenik iz dijaspore koji je potrebitih kvalifikacija i koji je pogodan za „dobiti poziv“ za posao u Rijeci?!

Stava smo da se radi o nemoralnom činu i ne pristajemo na objašnjenja da „ i djeca političara moraju negdje raditi“.

Od nadležnih institucija, prije svega od Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa tražimo da inspekcijski provjeri o čemu se ovdje radi i da javnost pravodobno izvijesti.

Također, izražavamo čuđenje da Portal Новости nije dostojno obilježio ovaj događaj i pozdravio ustoličenje juniora Pupovca”, napisali su u HSP-u.

Rektora Lučina smo upitali i hoće li se uistinu Pupovac baviti dijasporom, kako kažu u HSP-u.

“Ne znam da li će se baviti dijasporom”, bio je kratak Lučin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari