Veselo je u subotu bilo u Vrbniku. Pršutana Gospoja proslavila je dozrijevanje prvih četiristotinjak pršuta. Prve fete narezali su ministar Oleg Butković i župan Zlatko Komadina! Više u video prilogu
Vrbnik je poljoprivredno središte poznato po vinarstvu i vinogradarstvu, po vrbičkoj žlahtini, a uskoro i po vrbničkom pršutu.
Dvije godine nakon što je izgrađena, a petnaest mjeseci nakon što je u nju ušla prva sirovina, Pršutana Gospoja istoimene vrbničke poljoprivredne zadruge u subotu je predstavila prvi proizvedeni Gospoja pršut.
Trenutno je u pršutani oko 2 tisuće komada pršuta, a kapacitet je za 8 tisuća takvih specijaliteta!
Svinjsko meso u Vrbnik dolazi sa slavonskih farmi. Proces dozrijevanja traje minimalno 13 mjeseci.
Nakon što se zadovolje svi strogo propisani parametri, pršut Gospoja mogao bi postati i nositelj oznake zaštićenog podrijetla a time dobiti i prava korištenja naziva Krčkog pršuta., donosi Kanal Ri.
Više o tome u video prilogu!
Foto: Riportal