Butković: SDP je projekte koje sada najavljuje već mogao realizirati

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije i izborni koordinator te političke stranke za 8. izbornu jedinicu Oleg Butković na konferenciji za novinstvo u srijedu rekao je da je SDP s partnerima mogao u proteklom četverogodišnjem mandatu realizirati projekte koji su bili dio Plana 21, a čiju realizaciju najavljuje u posljednje vrijeme.

– Sada nude nove-stare projekte jer nisu napravili ništa, a imali su tri ministra iz ovoga kraja od kojih ni jedan nije završio mandat do kraja. Jovanović je sada počeo vrijeđati branitelje, HDZ, ali i Crkvu, iako bi trebao znati da je upravo zaslužna kroz povijest za razvoj sveučilišta. Željko Jovanović je čovjek koji isključuje, a ne uključuje. I uz to biračima obećavaju Potemkinova sela, iako su odustali od nizinske pruge, autoceste do Žute Lokve, nove bolnice i čitavog niza drugih projekata. Sada pričaju i o novoj decentralizaciji, a Gorskom kotaru i lokalnoj samoupravi oduzeli su stotine milijuna kuna, izjavio je Butković, zaključivši izrekom »Vrati koko što si pozobala«.

Koordinator HDZ-a u 7. izbornoj jedinici Tomislav Klarić poručio je da na Željka Jovanovića ne treba trošiti riječi jer iz svakog njegovoga istupa navire bujica mržnje.

On i Butković nabrojali su što HDZ nudi biračima 7. i 8. izborne jedinice.

– Mora se realizirati projekt nizinske pruge, autocesta do Žute Lokve, moraju se stvoriti uvjeti koji će potaknuti investicijsku klimu i ulaganja, a naročito u dijelu koji se odnosi na Gorski kotar. Građevinske dozvole za Istarski ipsilon su gotove dozvole i bilo je prostora ze realizaciju toga projekta. Da ne pričamo o potrebi modernizacije Zračne luke Rijeka koja je u katastrofalnom stanju, nabrojali su Butković i Klarić.

Predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić nesposobnost SDP-a ilustrirao je stanjem riječke bolnice za koju u četiri godine nije ništa napravljeno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari