RADOVI IDU DALJE Nakon rekonstrukcije ulice Riva slijedi obnova Ulice Ivana Zajca do Mrtvog kanala

Što se tiče rekonstrukcije ulice Riva, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je na današnjoj konferenciji za medije kazao kako ona ide sukladno ugovorenim rokovima i ukoliko ne bude nekakvih iznenađenja, što se tiče na vremenskih uvjeta, radovi bi trebali biti gotovi do kraja listopada. Nakon toga će slijediti natječaj za rekonstrukciju ulice Ivana Zajca do Mrtvog kanala i očekuje da će to biti ugovoreno do kraja godine, a radovi bi započeli nakon novogodišnjih blagdana.

Sa Hrvatskim cestama bit će potpisan sporazum o rekonstrukciji Adamićeve i Krešimirove ulice, što će također biti složen zahvat, jer u trupu tih cesta treba u potpunosti rekonstruirati kanalizacijski kolektor i čitav niz drugih instalacija.

Početkom studenog bi trebali bi biti gotovi radovi na čvoru Orehovica, čime će se, u prometnom smislu taj čvor poboljšati, dok se kompletno uređenje čvora očekuje nakon završetka izrade projekta cijelog čvora Orehovica. Koliko je njemu poznato, Hrvatske ceste su odabrale izvođača, ali je na odabir uložena žalba, ali se očekuje da će se i to do kraja godine riješiti.

Gradonačelnik je dodao kako se istovremeno odvijaju i radovi na izgradnji kanalizacijske i plinske mreže na brojnim prometnicama u Rijeci, koliko zna, bez nekih većih problema.

– Potrebno je malo strpljenja, zbog gužvi u prometu, ali ćemo u konačnici dobiti velik broj novih priključaka i kvalitetnu kanalizacijsku mrežu, rekao je Obersnel. (I.N.)

Sutra promocija novih autobusa Autotroleja

Gradonačelnik je već za sutra najavio promociju novih autobusa Autotroleja. U promet će biti puštena dva nova autobusa na dizelski pogon u standardu E6, što je najviši standard za tu vrst vozila i još šest vozila na stlačeni prirodni plin, čime se nastavljaju aktivnosti obnove voznog parka Autotroleja prilagodbom na ekološki prihvatljivo gorivo-plin. „Na žalost zbog konfiguracije Rijeke i velikih uzbrdica, sva vozila ne mogu biti pogonjena na plin, zato se nabavljaju vozila na dizel. Do kraja godine trebala bi biti isporučena još četiri plinska autobusa, i to po prvi put tzv. harmonike, za koje se procijenilo da mogu voziti na relaciji Pećine- Kantride i eventualno do Opatije“, rekao je Obersnel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari