PODIJELJENO 350 POKLONA

ČAVJANSKI DJEČJI PROSINAC U Čavlima pokloni, kino projekcija, priredba i dječji advent

Večeras 12. prosinca u Domu kulture u Čavlima u 18 sati održat će se projekcija animiranog filma “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” kao poklon svoj djeci koja stanuju na tom području

Ulaz je slobodan, a ovaj sinhronizirani crtani film traje 80 minuta. Projekcija filma održava se u suradnji s Art kinom iz Rijeke, pokrovitelj je Općina Čavle, a organizator Društvo naša djeca Čavle.

Ususret blagdanu sv. Nikole, dana 5. prosinca u Domu kulture u Čavlima djeci predškolske dobi podijeljeno je 350 poklona. Tradicionalno je to događanje koje financira Općine Čavle, a provodi Društvo naša djeca Čavle.

-Ova događanja su uvijek najveselija I najljepša jer ništa nije važnije od dječjeg osmijeha, a tradicionalno u Domu kulture na podjeli poklona, sreće i veselja nije nedostajalo. Ovog prosinca za djecu osim poklon paketa za sv. Nikolu, pripremili smo večerašnju kino projekciju i Frankopanski dječji advent 18. prosinca u Kaštelu od 11 do 16 sati, rekla je načelnica Općine Ivana Cvitan Polić.

Sveti Nikola u paketima je djeci donio raznovsne poklone.

-Pokloni za sv. Nikolu su ove godine bili edukativno-zabavni, slatki i zdravi. Mislili smo i na djecu školske dobi nižih razreda u Osnovnoj školi Čavle. Svi su dobili vijaču kako bi ih potakli da se vrate zaboravljenim igrama i zdravom provođenju slobodnog vremena, rekla je predsjednica Društva naša djeca Čavle Tanja Šojat, zahvalila vrijednim volonterkama na trudu i radu u pripremi ovih događanja te pozvala sve da večeras pogledaju animirani film i u nedjelju posjete dječji Advent u Gradu Grobniku.

Frankopanski dječji advent 18. prosinca od 11 do 15 sati ponudit će predstavu “Ludi baloni klauna Srećka”, radionicu pisanja pisma Djeda Mrazu perom na čakavskom dijalektu, druženje s vitezom i dolazak kočije po pisma za Djeda Mraza, čitanje bajki i nastup školskog zbora.

Dva dana kasnije, u utorak 20. prosinca u Domu kulture Osnovna škola Čavle održat će božićno-novogodišnju priredbu i tradicionalni sajam dječjih radova sa kojeg prihodi idu u humanitarne svrhe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari