CILJ - POVEĆATI KVALITETU ŽIVOTA

ČAVLE Mijenja se izgled mjesta! U tijeku veliki radovi na prometnicama: asfaltiranje, izgradnja nogostupa, pješačkih prijelaza…

U Čavlima su u tijeku veliki projekti na poboljšanju kvalitete i sigurnosti prometnica

Završena je tako prva faza asfaltiranja i uređenja nerazvrstanih cesta. Asfaltirana je ulica Ogradice u Sobolima, ulice Usinj i Škrile u Mavrincima te pristupna cesta do Lovačkog doma Čudnič.

„Riječ je o održavanju nerazvrstanih cesta Općine Čavle za koje smo sklopili ugovor s tvrtkom GP Mikić. Vrijednost izvedenih radova je 120 tisuća eura. Troškovnici su spremni i za drugu fazu koja nas očekuje na ljeto, a od većih zahvata planira se kompletno uređenje ulice Tićarnica u Čavlima“, rekla je načelnica Ivana Cvitan Polić.

U naselju Mavrinci u ulici Podbrdo u tijeku su građevinski radovi na uređenju prometnice, uz nužno premještanje vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, te rješavanje oborinske odvodnje. Radove ukupne vrijednosti oko 100 tisuća eura izvodi tvrtka  Građevinar iz Čabra.  Radove na premještanju vodovoda i kanalizacije ugovorio je KD Vodovod i kanalizacija, a financiraju se iz razvojnih sredstava Općine Čavle u visini od oko 40 tisuća eura. Planirani završetak radova je do svibnja ove godine.

Nakon napravljenog projekta oborinske odvodnje za ulice Rakovo selo i Stranica u Buzdohnju, nastavilo se s projektiranjem za ulicu Vrh Čavje te je posao dodijeljen tvrtki Rijeka projekt za 14.500 eura.

U ulici Boki izgrađen je potporni zid i asfaltirana cesta te postavljena zaštitna ograda. Radove je izvodila tvrtka Cenoza u vrijednosti od 61 tisuću eura.

„ Ulažemo i u sigurnost vozača, ali i pješaka. U tijeku je tako i izgradnja pješačkih prijelaza na uzdignutim plohama, a koji se koriste za smirivanje prometa i povećanje sigurnosti pješaka na županijskoj cesti LC 58110 koja spaja Čavle i Mavrince. Projekt vrijedan 38 tisuća eura sufinanciran je sredstvima MUP-a kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa. Radove izvodi tvrtka Guste zidine, a prema projektu Pro Via. Očekivani kraj radova je sredina ožujka“, istaknula je načelnica Cvitan Polić.

Zbog sigurnosti pješaka i vozača u tijeku je i projektiranje rekonstrukcije ulice Kamenji u Čavlima, a cilj projekta je proširenje ceste, izgradnja pješačkog nogostupa te ograde prema sportskom igralištu Jama. Projekt je ugovoren sa tvrtkom GPZ u vrijednosti od 17.500 eura.

„Napravljeni su i prometni elaborati za smirivanje prometa u ulici Umelice, Buzdohanj, zatim elaborati za novu prometnu regulaciju u ulicama Krivujata, Halovac kod groblja Cernik te za ograničenje mase vozila za ulice Zastenice, Rakovo selo, Žubrovo i Žeželovo selo, Cipica, Halovac, a sve sukladno donesenim odlukama Općinskog vijeća Čavle, točnije Odluci o nerazvrstanim cestama i Odluci o uređenju prometa“, zaključila je Cvitan Polić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari