ULAGANJA U GROBLJE

Galerija | ČAVLE Na groblju u Gradu Grobniku dovršena investicija vrijedna 61 tisuću eura

Završena su planom predviđena ulaganja Općine Čavle na groblju u Gradu Grobniku

Tijekom zimskih mjeseci obavljeni su građevinsko-obrtnički radovi.

Izgrađen je novi potporni zid, uređena pješačka staza i postavljena nova ograda. Izvođač radova bila je crikvenička tvrtka Ing-gradnja, a ukupna vrijednost radova je nešto više od 61 tisuće eura.

-Nastavili smo ulagati u naša groblja. Na području općine Čavle postoje dva groblja- groblje Cernik i groblje Grobnik. Oba groblja su proširena i na oba groblja osigurana su slobodna mjesta za ukop pokojnika s područja naše općine. Neprestano ulažemo u uređenje, a o čistoći i hortikulturi brine naše Komunalno društvo, rekla je načelnica Ivana Cvitan Polić.

Izgradnja potpornog zida na groblju Grobnik dobila je potporu LAG-a i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Iznos potpore iznosio je gotovo 200 tisuća kuna, odnosno oko 26.500 eura.

-U svom djelovanju nastojimo iskoristiti sredstva EU fondova koji su nam na raspolaganju. Ova sredstva su povučena iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj- Europa ulaže u ruralna područja. I u budućem razdoblju nastaviti ćemo pratiti mogućnosti korištenja europskih sredstava. Naime, mi u Općini Čavle brinemo za sve segmente društva i njihove potrebe što dokazuje i ova investicija koja možda nije atraktivna kao što su ulaganja u kaštel ili vrtić, ali je itekako bitna za naše mještane, kao i za ukupni izgled našeg mjesta, zaključila je načelnica Cvitan Polić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari