OMILJENO IGRALIŠTE

GalerijaČAVLE: Omiljeno igralište Jama zasjalo novim sjajem; Oduševljava akrilna podloga s ocrtanim igralištima za razne sportove!

U Čavlima, u neposrednoj blizini Osnovne škole Čavle i Dječjeg vrtića Čavlić, završili su radovi na  uređenju, djeci i rekreativcima, omiljenog igrališta Jama

Jedan je to od najavljenih projekata aktualne općinske vlasti na čelu s načelnicom Ivanom Cvitan Polić usmjeren prema mještanima, a u cilju zdravijeg i kvalitetnije provođenja slobodnog vremena, kako djece iz obrazovne i odgojne ustanove u blizini, tako i klubova i rekreativaca.

Vrijednost investicije je 580 tisuća kuna, a projekt je apliciran na natječaj za dobivanje bespovratnih EU sredstava gdje je dobio zeleno svjetlo. U rujnu je sklopljen Ugovor za  sufinanciranje projekta u visini 244 tisuća kuna bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Nakon toga Općina Čavle pokrenula je postupak javne nabave te je za izvođača radova odabrana tvrtka Goran graditeljstvo iz Delnica koja je ponudila najpovoljniju ponudu u iznosu od 563 tisuće kuna.  Projekt rekonstrukcije i nadzor nad radovima izvodila je tvrtka Papić biro d.o.o iz Kostrene.

-Unatoč korona pandemiji, nastavili smo ulagati u poboljšanje standarda življenja u općini Čavle. Posebno smo vodili računa o djeci, mladima, sportašima i rekreativcima. Po cijeloj općini uredili smo dječje parkiće sa spravama, a na dva mjesta postavili smo i vanjske fitness sprave za rekreaciju odraslih. Zdrav život podrazumijeva sportsku aktivnost, a to će odsad biti dostupnije i kvalitetnije uređenjem sportskog igrališta Jama, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Sportsko igralište Jama dobilo je  novi, moderniji i ljepši izgled te za sportaše ugodniju podlogu.

-U sklopu ovog projekta najprije smo morali riješiti oborinsku odvodnju. S obzirom da se igralište nalazi u „jami“, odnosno dolcu, morali smo riješiti vodu koja se dosad slijevala na igralište. Izgrađena su dva upojna bunara i postavili nove oborinske šahte. Cijelo je igralište dobilo novi asfalt omeđen rubnjacima kako bi se spriječili nanosi zemlje na teren. A na kraju je sportski teren dobio akrilnu podlogu s ocrtanim nogometnim, rukometnim  i košarkaškim igralištem, a što je najviše doprinijelo novom izgledu naše Jame. Paralelno s ovim radovima uredila se prometnica i parkiralište oko škole Čavle, te su postavljeni novi rubnjaci uz školsku dvoranu, sve s ciljem da što manje vode odlazi u Jamu kako bi je sačuvali čim duže i osigurali joj funkcionalnost , pojasnila je načelnica Cvitan Polić.

“Radovi su počeli 25.siječnja, a ugovoreni rok završetka radova je 60 dana, međutim kako nam je proljeće ove godine kasnilo i radovi su se malo produžili jer su u finalnoj fazi radovi zahtijevali toplo i suho vrijeme.  Naša draga Jama je nakon 43 godine od izgradnje dobila novi izgled i neka barem još toliko služi svim našim mještanima za sport i rekreaciju.”, zaključila je Cvitan Polić.

Podsjetimo, na ovom sportskom igralištu igraju se djeca iz Dječjeg vrtića Čavlić, a nerijetko satove tjelesnog odgoja ovdje imaju djeca Osnovne škole Čavle.

U poslijepodnevnim satima treninge ovdje imaju razni sportski klubovi koji djeluju na području općine, ali i rekreativci koji organiziraju turnire u malom nogometu i košarci.

Jama tijekom radova

Prednost ovog igrališta je što je otvoreno svima i što ima rasvjetu pa se može koristiti i u večernjim satima. Postavljeno je automatsko paljenje i gašenje reflektora tako da će svake večeri  Jama biti osvijetljena do 22.30, a također je postavljen i video nadzor kako bi se spriječile eventualne štete na ovom svima vrijednom objektu.

Jama prije obnove i nadogradnje sadržajima
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views