ČEKAJU NAS GUŽVE: Krajem travnja kreće velika rekonstrukcija Krešimirove ulice i radovi unutar kompleksa Benčić

Gradonačelnik Obersnel proteklih je dana potpisao ugovore s izvođačima radova na uređenju javnih površina unutar kompleksa Benčić s pripadajućom infrastrukturom te na rekonstrukciji Krešimirove ulice, a radovi na obje lokacije trebali bi početi za desetak dana

Prostor između zgrada u kompleksu Benčić uredit će se kao otvoreni prostor u funkciji javnog trga s drugim zahvatima u prostoru poput uređenja zelenila, no prije toga treba urediti infrastrukturu potrebnu za funkcioniranje zgrada unutar kompleksa i pripadajućih sadržaja.

U tom prostoru već je uređen Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, trenutno traju radovi na uređenju Muzeja grada Rijeke u Palači Šećerane i Dječje kuće u tzv. Ciglenoj zgradi, a uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora s izvođačem radova na objektu buduće Gradske knjižnice Rijeka. Kako bi svi ovi objekti mogli funkcionirati, sagradit će se nova vodoopskrbna mreža, kanalizacija, razne instalacije te DTK mreža.

Uređenje površina unutar kompleksa Benčić je složen i opsežan posao, budući da treba riješiti problem oborinskih voda na prostoru koji je niži u odnosu na okolne ulice, a tim područjem prolazi i podzemni potok. Vrijednost ovih radova je 50,4 milijuna kuna.

U drugoj polovici travnja očekuje se i početak radova na rekonstrukciji Krešimirove ulice – Hrvatske ceste obnovit će prometnicu dok će Vodovod i kanalizacija u trupu prometnice izvesti komunalne radove odnosno izgradnju transportnog kolektora za odvodnju otpadnih voda, rekonstrukciju dionice vodovoda paralelno uz kolektor, te polaganje DTK mreže.

Radovi vrijedni 43,5 milijuna kuna izvodit će se od Mlake do Ulice Beli Kamik, a procjenjuje se da će trajati godinu dana, tijekom kojih će vrijediti poseban režim prometovanja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari