ČIN VANDALIZMA

ČEMU OVO?!? U središtu Rijeke bezobzirno uništen prekrasan mural i nažvrljana besmislena poruka

Mural je oslikala udruga Akt iz Opatije

Užasnuti riječki street-art umjetnici javili su nam se s upozorenjem na nevjerojatni vandalski čin koji se proteklih dana dogodio u Ulici Fiorella La Guardie na kućnom broju 3.

Na zgradi je prije par godina oslikan prekrasan mural autorice Sandre Vučetić. Mogućnost da se pročelje oživi jednim ovakvim umjetničkim remek-djelom dobivena na natječaju organizacije Partneri iz Rijeke koja je financirala projekt uz pomoć donatora koji su uložili materijal i financijske sredstva. Street-art umjetnica mural je oslikala u sklopu Kulturno umjetničke udruge Akt iz Opatije.

A sada…. više od pola murala je jednostavno prebojano da bi netko potpuno netalentiran i nesavjestan nažvrljao neke nerazumljive i bezvezne poruke koje nagrđuju pročelje zgrade i bodu oči, srce i dušu promatrača. Sramotno, bezobrazno i besmisleno!

“Zgrada je u privatnom vlasništvu pa samo stanari mogu prijaviti vandalizam, što se nadamo da će i učiniti”, javljaju nam riječki street-art umjetnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari