VOZILO VRIJEDNO 123.125,00 EUR

Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka predano novo kombi vozilo. Kupljeno je novcem iz proračuna Grada Rijeke

U Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka održana je prigodna svečanost primopredaje novog školskog kombi vozila, za čiju nabavku su sredstva osigurana u proračunu Grada Rijeke.

Ravnateljici Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka Ivone Šabarić Rubeša novo školsko vozilo predala je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan.

Primopredaji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Iva Erceg te predstavnici tvrtke Euro Limbus d.o.o, koja je isporučila vozilo.

Novo školsko kombi vozilo vrijedno je 123.125,00 EUR

Riječ je o vozilu proizvođača Mercedes-Benz, model Sprinter, koje ima 19+1 sjedalo te je opremljeno svom potrebnom opremom sukladno Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu, Pravilniku o prijevozu školske djece te Pravilniku o posebnim uvjetima za vozila kojima se obavlja javni cestovni prijevoz i prijevoz za vlastite potrebe.

Novo školsko kombi vozilo vrijedno je 123.125,00 EUR, a sredstva za njegovu nabavu u potpunost su osigurana u proračunu Grada Rijeke.

„Od srca se zahvaljujem našem osnivaču, Gradu Rijeci, što je osluškujući potrebe naše škole te imajući i u vidu sigurnost djece u prometu, osigurao financijska sredstva za nabavku ovog prekrasnog novog vozila. Našem novom školskom autobusu želimo puno sretnih kilometara“, kazala je ravnateljica Šabarić Rubeša.

Krpan: Rekla bih da smo svi zajedno ujedinjeni kada se radi o našoj djeci

Zamjenica gradonačelnika Krpan naglasila je kako je Grad Rijeka, sagledavajući potrebe škole, spremno izdvojio sredstva za novo kombi vozilo, što je podržalo i Gradsko vijeće, glasajući za proračun Grada Rijeke.

„Rekla bih da smo svi zajedno ujedinjeni kada se radi o našoj djeci. Veselimo se daljnjem razvoju ove škole, a gradska vlast s gradonačelnikom Markom Filipovićem te zamjenikom Palčevskim i sa mnom na čelu zalagat će se da dođe do izgradnje nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje i preseljenja škole, jer doista smatramo da je to nužnost. Već sljedeći tjedan ravnateljica i pročelnica Erceg idu na razgovor u nadležno ministarstvo, tako da vjerujem da nas čeka još puno lijepih vijesti iz Centra za odgoj i obrazovanje“, kazala je zamjenica gradonačelnika Krpan.

Prigodnu svečanost iskoristila je kako bi se još jednom zahvalila roditeljima djece, donedavnih korisnika Odjela Baredice, kao dijela Centra za odgoj i obrazovanje.

„Roditelji korisnika dali su nam veliko povjerenje, da ćemo doista u vremenu u kojem smo se dogovorili otvoriti novi prostor Centra za odgoj i obrazovanje na Zametu, u prostorima bivše knjižnice“, kazala je zamjenica Krpan, podsjećajući kako je novi prostor otvoren u travnju 2023. godine.

Financiranje rada Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka

Grad Rijeka putem Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade, financira rad Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka godišnjim iznosom od gotovo 180.000,00 eura. Sredstva su namijenjena za tekuće i investicijsko održavanje, nabavu imovine, provedbu različitih programa i projekata iznad državnog pedagoškog standarda te partnerstvo na projektu „RInkluzija“, putem kojeg se financiraju pomoćnici u nastavi u riječkim osnovnim školama.

Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka ustanova je koja djeluje na više lokacija i funkcionira kao osnovna i srednja škola na području Primorsko-goranske županije. U ustanovi se provodi odgoj, obrazovanje, habilitacija, rehabilitacija, radno i stručno osposobljavanje djece i mladih s intelektualnim teškoćama i drugim utjecajnijim teškoćama u razvoju.

Podrška Grada Rijeke programima i projektima namijenjenim djeci i mladima s poteškoćama u razvoju

Dodajmo, Grad Rijeka je putem Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života u 2023. godini za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju izdvojio ukupno 65.453,93 eura.

Financirano je 11 projekata/programa namijenjenih djeci s poteškoćama u razvoju za koje je ukupno utrošeno 44.713,93 eura, od čega je najviše sredstava, 27.000,00 eura, izdvojeno za program „Socijalna i psihosocijalna zaštita djece s teškoćama u razvoju„ koju provodi Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka.

Nadalje, u 2023. godini financirana su i tri projekta/programa pružatelja usluge rane razvojne podrške djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima u ukupnom iznosu od 17.000,00 eura. Riječ je o projektima i programima „Inkluzivni program rane intervencije za djecu iz spektra autizma“ Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka, zatim „Psihofizički razvoj i podrška djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima“ Udruge Dira Rijeka te „Muzikoterapija u ranoj intervenciji“ Udruge Muzikopter Rijeka.

Za organizaciju prošlogodišnjeg, 21. i-Festa, na kojem je sudjelovalo preko 400 djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, Grad Rijeka je osigurao 3.740,00 eura. Podsjetimo, Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, čiji je glavni cilj socijalno uključivanje navedenih socijalno osjetljivih skupina građana, održava se od 2003. godine u sklopu projekta “Rijeka – Zdravi grad” Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari