ČESTITKE! Ovo su dobitnici nagrada “Volonter godine” iz Rijeke i Primorsko-goranske županije

Povodom Međunarodnog dana volontera, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom dodijelila je nagradu „Volonteri godine“ u nekoliko kategorija, za 2019. godinu

Međunarodni dan volontera obilježava se od 1985. godine, s ciljem obraćanja pažnje na vrijeme, trud, vještine i znanje kojega volonterke i volonteri ulažu u razvoj naše zajednice i tako svojim nesebičnim djelima mijenjaju svijet na bolje.

“Osim pojedinaca i pojedinki, nagradili smo i organizacije koje uključuju volontere, nagradom za kvalitetan rad s volonterima/kama – “Organizator volontiranja 2019.” Organizacije koje omogućuju volontiranje u svojim aktivnostima vrlo su važna karika u razvoju volonterstva. Razvoj kvalitetnih volonterskih programa zahtjeva značajna ulaganja kako bi volonterski program bili korisni i poticajni.

Nagradom za školske volonterske klubove prepoznajemo važnost promoviranja i organiziranja volonterskih aktivnosti u odgojno – obrazovnim ustanovama.. Škola kao ključni nositelj odgoja i obrazovanja može imati veliku ulogu u promicanju vrijednosti koje se volontiranjem afirmiraju, sloboda izbora, razvoj osobnih potencijala, promocija i zaštita ljudskih prava, briga za održivi razvoj i interkulturalno učenje.”, ističu iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana volontera je Volontiranje za uključivu budućnost. Volontiranje pruža mogućnost svima, posebno onim skupinama koje su često isključene ili marginalizirane, da utječu na svoj život i preuzmu konstruktivnu ulogu u svojim zajednicama upravo putem dobrovoljnog darivanja svojeg vremena i vještina – volontirajući.

Nagrade “Volonteri godine” su uručili zamjenik riječkog gradonačelnika, gospodin Marko Filipović i zamjenica primorsko – goranskog župana gospođa Marina Medarić.

Nagrade Grada Rijeke i SMART-a primili/e su Ivana Barić, Društvo za zaštitu životinja Rijeka, Aleksandra Ristić, Društvo za istraživanje i potporu Rijeka te Žarko Fištrek, Planinarsko društvo Kamenjak.

Nagrađeni za Primorsko – goransku županiju su Izabela Lelek Purić, Udruga osoba s invaliditetom grada Opatije, Nikica Maravić, Udruga hrvatskih branitelja I dragovoljaca PGŽ i Bore Štrbac, Kulturno umjetnička udruga Sklad, Bakar.

SMART-ova nagrada “Organizator volontiranja 2019.” uručena je Domu za odgoj djece i mladeži Rijeka, a nagrada “Školski volonterski klub 2019”, dodijeljena je Srednjoj školi Ambroza Haračića Mali Lošinj.

Dodijeljene su i pohvale Volonterskog centra Udruge SMART, koje su uručene Anđelini Toto (udruga Eduri), Sari Sušanj (udruga Delta), Mileni Pađen Brnelić (Gradska knjižnica Rijeka), Danieli Torjan (Centar za kulturu dijaloga), Silvani Brunjak (Hrvatski kulturni dom na Sušaku), Alison Škulić, Magdaleni Horvat i Larryu Ambrozichu (udruga Riječko srce), Jessici Blasig i Mileni Dijan Tatalović (Društvo za zaštitu životinja Rijeka, Nives Gvačić ( Udruga za djecu i mlade Kocka, Rab), Patriciji Zubalić (Udruga Kulturni front) Vivian Špacapan (Židovska općina), Nildi Zelenika (Udruga za promicanje dobrobiti djece Portić), Ani Depope (IRO) I Marinki Mohorić Brumnjak (Udruga Nada). Pohvale su uručene i sljedećim organizacijama i školama, Osnovnoj školi Omišalj, Srednjoj školi dr. Antuna Barca Crikvenica, Osnovnoj školi Eugen Kumičić Rijeka, Srednjoj školi Delnice, Medicinskoj školi Rijeka, Graditeljskoj školi za industriju i obrt Rijeka i Društvu za zaštitu životinja Rijeka.

Dodjelu nagrade uveličali su i profesori i profesorice Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova svojom izvedbom, a Međunarodni dan volontera obilježit će se i izložbom kojom će se predstaviti dosadašnje dobitnike i dobitnice nagrade te će se time približiti bogat i raznoliki svijet volonterstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari