Cijelo ljeto parkiralište u Žurkovu bez naplate! Kupači trljaju ruke…

Unatoč rampi, parkiralište u Žurkovu bit će bez naplate tijekom čitave sezone što će vjerujemo obradovati brojne kupače kojima je Kostrena omiljeno ljetno odredište.

Od srijede je uveden režim propuštanja vozila kontroliran rampom na ulazu i izlazu parkirališta.

Nakon što je ishođena pravomoćna lokacijska dozvola za proširenje ceste prema uvali Žurkovo, tijekom ovog proljeća započelo je rješavanje složenih imovinsko-pravnih odnosa među brojnim vlasnicima i njihovim nasljednicima nad jednim od najvrjednijih prostora u Kostreni – uvali Žurkovo.

Općina je krenula u otkup prostora kako bi se mogla proširiti postojeća prometnica koja vodi prema ovom popularnom odredištu kupača te u budućnosti kvalitetnije upravljati ovim prostorom.

Sve su to okolnosti radi kojih će ove godine profitirati kupači jer će parkiralište u Žurkovu biti čitavu sezonu biti bez naplate a ulaz, odnosno izlaz s parkirališta bit će reguliran rampom kako bi se omogućio red i siguran promet.

Rampa će biti u funkciji svakodnevno od 8 do 20 sati i kontrolirati ulazak vozila do popunjenja kapaciteta od 75 mjesta. Nakon toga propuštat će se vozila samo u onom broju koliko ih je napustilo parking. Takav režim neće se odnositi na mještane kojima je Žurkovo adresa stanovanja kao i na vlasnike i korisnike poslovnih prostora koji tamo obavljaju poslovnu aktivnost.

Prema informacijama iz Općine, u narednih godinu dana trebali bi se u potpunosti riješi imovinsko pravni odnosi na čitavom prostoru, nakon čega bi se krenulo s uređenjem prometnice i parkirališta koje će u budućnosti biti pod naplatom i kojim će upravljati KD Kostrena.

Iako je ove godine cijena parkirališta u Kostreni porasla, osim što će kupačima biti na raspolaganju besplatno parkiranje u neposrednoj blizini mora, nove cijene su još uvijek bitno povoljnije u odnosu na većinu odredišta u okruženju.

Podsjetit ćemo da sezonska karta koja važi od 1. 6. do 30. 9. iznosi 400 kuna, a mogu je kupiti svi koji to žele, dok je cijena za mještane i povlaštene skupine ostala nepromijenjena. Sezonska karta za mještane Kostrene iznosi kao i do sada 100 kuna, a za povlaštene korisnike, osobe s invaliditetom i osobe sa statusom hrvatskih branitelja 50 kuna.

Sezonske karte mogu se kupiti u radno vrijeme KD Kostrena i putem aplikacije PayDo.

Iz KD Kostrena navede da je prodaja sezonskih karata u odnosu na dosadašnje godine bitno porasla, što i ne čudi jer se kupnja sezonske karte isplati svima koji planiraju dolaziti u Kostrenu na kupanje minimalno 14 od 90 dana koje sezonska parkirna karta pokriva, a puno novih korisnika nije uopće bilo upoznato s činjenicom da bez obzira što nisu mještani Kostrene imaju pravo na kupnju sezonske parkirne karte.

Početkom srpnja u funkciji će biti i novo parkiralište u Svežnju koje će osigurati dovoljan broj parkirališnih mjesta za sve one koji tijekom ljeta dolaze u Kostrenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari