PRVA SUBOTA U MJJESECU

Galerija | ‘Cirkus’ ispred Katedrale Sv. Vida: Desetak ‘klečavaca’, maškarani prosvjednici, brojni interventni policajci…

Molitelji su i ove prve subote u mjesecu stigli na Trg Grivica i opet kleknuli

Svi koji nisu iz ‘moliteljskog kruga’ su zamoljeni da izađu izvan njihove molitvene ograde. Na pitanje zašto građani koji ne mole ne mogu biti unutra, rekli su da su oni prostor rezervirali za molitvu

Još jedna molitvena subota na Trgu Grivica u Rijeci. Molitelji su tu, ali i kontraprosvjednici koji leže na podu s transparentima na kojima piše ‘Pomoz Bog’. Krug u kojem su molitelji osiguravaju zaštitari i brojni interventni policajci kojih je gotovo više no molitelja.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Molitelja je trenutno desetak, a molitva je krenula u 08:30.

Svi koji nisu iz “moliteljskog kruga” su zamoljeni da izađu izvan njihove molitvene ograde. Na pitanje zašto građani koji ne mole ne mogu biti unutra, rekli su da su oni prostor rezervirali za molitvu.

Molitelji i danas mole ‘za domovinu, muškarce, život u predbračnoj čistoći, za prestanak pobačaja’ i slično.

Molitelji će se okupiti i u Zagrebu, Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari