POČINJE U 19 SATI

CIRKUS na Gatu Karoline Riječke! Besplatna predstava francuskog suvremenog cirkusa ‘Instable’

U utorak 8. rujna 2020. s početkom u 19 sati na Gatu Karoline Riječke održat će se predstava suvremenog cirkusa „Instable“ skupine Les Hommes penchés, u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.
Predstavu u režiji Christopha Huysmana izvodi umjetnik Nicolas Fraiseau, a namijenjena je publici od 8 godina naviše.

Ulaz je slobodan.

U trajanju od 55 minuta mladi cirkuski umjetnik Nicolas Fraiseau, željan ovladati svojim tijelom i suočiti se s rizikom, poduzima igru ravnoteže na pokretnom jarbolu. Jarbol je nestabilniji od čovjeka, pa prisiljava umjetnika da u njemu pronađe stabilnost, sidro, središte. Kroz ovu figuru koja se pokušava uzdići svim sredstvima, predstava govori o krhkosti i granicama ljudskog stanja.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Ova se predstava održava u sklopu projekta „Neočekivani Rendez-vous“ Francuskog instituta u Hrvatskoj čiji je cilj širokoj publici otkriti mjesta spomeničke baštine i nove forme izvedbenih umjetnosti. Francuske grupe predstavljaju se predstavama plesa i suvremenog cirkusa prilagođenima za ovaj program ili posebno kreiranima. Jedinstvenost izabranih prostora za održavanje izvedbi potiče zanimanje publike čiji je odnos sa scenom također promijenjen: posjetitelji su bliže umjetnicima, po želji se kreću prostorom izvedbe i slijede pokrete. Projekt se oslanja se na izvrsnost pozvanih grupa kako bi proširio publiku i pružio podršku razvoju suvremenih izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj, a ilustrira kulture veze između Hrvatske i Francuske.

Program se odvija u koprodukciji RIJEKE 2020, Cirkorame i Francuskog instituta u Hrvatskoj, a uz potporu Teatroskopa – regionalnog programa za izvedbene umjetnosti pokrenutog od strane Francuskog instituta i francuskog Ministarstva kulture.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari