Čitateljica nas upozorila na pogibeljnu rupu kraj ceste u Šmriki. Nazvali smo nadzornog inženjera: “Odmah ćemo ograditi rupu!”

Foto: Čitateljica

Na metar od ceste u Šmriki je rupa dubine oko dva metra, bez ikakve zaštitne ograde

Posljednjih se tjedana gradi magistralni plinovod Zlobin-Omišalj koji će preuzimati plin iz LNG terminala na Krku. Zbog izgradnje plinovoda iskopan je kanal nadomak Šmrike.

Kako nam javlja zabrinuta čitateljica, rupa kanala je bila ograđena trakom, ali sada nema više ni zaštitne trake. Rupa je na kraju Burićeve ulice, te na početku Starog puta koji vodi do Kraljevice. Kuće su desetak metara od iskopa.

„Za tako veliku rupu na toj poziciji je i traka premalo. Sjetila sam se one cure iz Rijeke, pokojne Lee Margan koju je takav isti nemar građevinara stajao života“, kazala nam je čitateljica.

Podsjetimo, Lea Margan se vraćala kući hodajući slabo osvijetljenom cestom te upala u nezaštićenu rupu dubine 2,9 metara. Građevinski propusti koštali su ju života.

Investitor radova izgradnje plinovoda je Plinacro d.o.o., a tvrtka koja vrši nadzor radova je Investinženjering iz Zagreba. Glavni nadzorni inženjer je Šime Vokić kojeg smo kontaktirali.

U razgovoru smo istaknuli kako nisu poduzete zaštitne mjere koje je izvođač radova dužan poduzeti na gradilištu za vrijeme radova i za vrijeme prekida rada. Šime Vokić je ostao zatečen našim pozivom, zbunjeno nas je upitao nalazi li se Šmrika u Rijeci te naveo kako nije upućen da vrši nadzor na navedenom području.

Kada je shvatio da se radi o izgradnji magistralnog plinovoda kazao je kako je svjestan da u navedenom slučaju, prema pravilima struke, nije dovoljna ni zaštitna traka već se rupa trebala ograditi daskama visine jednog metra.

Kazao je kako će se u najkraćem mogućem roku postaviti zaštitna ograda.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari