PROSLIJEĐENO POLICIJI

Civilna zaštita: “Nismo nikada ništa razbili a ispuhali su nam gume. Možemo i na poligraf!”

Foto: Ilustracija

Nakon objave pritužbe “ekipe iz parka” na Gornjoj Vežici kojoj su navodno pripadnici civilne zaštite razbili drvenu “uradi sam”benč klupicu u parku, odmah su nam se javili iz civilne zaštite

“Riječ je o problematičnoj lokaciji, već smo dobili puno poziva s Vežice zbog kršenja mjere zabrane  okupljanja više osoba u tom parkiću”, počeo je svoje izlaganje Siniša Badovinac, zapovjednik državne interventne postrojbe civilne zaštite Rijeka.

“Izvide na terenu i kontrolu provođenja mjera radimo evo već 33. dan na jedan izrazito civiliziran, smiren i kulturan način, imamo svoju proceduru koje se pridržavamo, a tako je bilo i danas na Gornjoj Vežici. Mi nismo donijeli mjere, samo kontroliramo pridržavanje tih mjera i fotografiramo i dokumentiramo svako ponašanje koje krši propisane mjere. Kada su pripadnici naše patrole skupini mlađih osoba rekli da se moraju razići jer krše mjere zabrane okupljanja, okupljene osobe izjavile su da neće, odnosno ne žele poslušati. Sljedeći korak koji mi moramo poduzeti je obavještavanje policije o tome što se događa, a kada je rečena skupina čula da naši dečki zovu policiju, razbježali su se”, kazuje Badovinac.

No kada su pripadnici civilne zaštite krenuli prema svome kombiju parkiranom iza zgrade, imali su što vidjeti: mladići iz skupine ispuštali su zrak iz dvije gume na kombiju civilne zaštite!

“Naši iz civilne zaštite su morali prije slijedeće patrole na pumpanje poluispuhanih guma, a sve smo fotografirali i dokumente predali policiji. No nikakve represije niti uništavanja bilo čega od strane pripadnika civilne zaštite nije bilo nikada, pa ni u ovome slučaju, što je rečeno i policiji koja će dalje postupati po ovome slučaju i pojačano nadzirati rečenu lokaciju. Identitet ovih mladih osoba je poznat policiji, a naši dečki iz civilne zaštite spremni su otići i na poligraf ako zatreba”, zaključio je Siniša Badovinac, zapovjednik državne interventne postrojbe civilne zaštite Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari