EVO KADA JE OTVORENJE

Galerija | Članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ obišli drugu cijev tunela Učka

Članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije s resornom pročelnicom Izabelom Linčić Mužić i suradnici obišli su drugu cijev tunela Učka koja će se prema najavama svečano otvoriti 12. rujna, a dan nakon biti puštena u promet.

Do kraja rujna u prometu bi trebale biti obje cijevi, a potom slijedi zatvaranje stare cijevi, njezina obnova i izgradnja tri poprečna tunela. Promet kroz Učku će se odvijati novom cijevi, a po završetku obnove, predviđeno je da će od sredine svibnja 2025. godine u funkciju biti obje cijevi.

Nova cijev tunela Učka duga je 5,63 kilometra, a izgradnja je započela u prosincu 2020. godine. U tunelu su implementirane napredne tehnološke solucije za kontrolu prometa, ventilaciju i protupožarnu zaštitu te su ugrađene 74 nadzorne kamere, čime će se dodatno povećati sigurnost prometa.

U obilasku je naglasak stavljen na sigurnost prometa te je istaknuta zanimljiva informacija da, iako je tunel Učka imao samo jednu cijev koja je puštena u promet 1981. godine, u 43 godine nije zabilježena niti jedna nesreća s tragičnim ishodom u samom tunelu.

Članovi Savjeta imali su priliku pogledati poprečne tunele koji služe za komunikaciju i evakuaciju u slučaju incidenta te će čak 24 prolaza povezivati obje cijevi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja