BRAVO!

Creski osnovnoškolci 3D printerom izrađuju vizire za zdravstvene djelatnike

Osnovna škola Frana Petrića Cres i Primorsko-goranska županija uključile su se u hvalevrijednu akciju Studentskog zbora RH dajući svoj doprinos izradom vizira za potrebe zdravstvenih djelatnika na otocima Cresu i Lošinju

Vizire izrađuju učenici škole, a Županija će se pobrinuti za financiranje potrebnog materijala.

Škola će na svom 3 D printeru printati nosače za vizire na koja se potom stavlja plastična savitljiva folija koja štiti lice.

Izrada jednog vizira traje četiri sata, a u njoj sudjeluju učenici Antonela Dunković, Sanja Miočić i Kristian Uremović.

Prva maska namijenjena je dr. Senki Stojanović, jedinoj epidemiologinji na cresko-lošinjskom području koja danonoćno dežura kako bi zaštitila svoje otočane od pošasti korona virusa.

“Zahvaljujemo ravnatelju škole Josipu Popeu na inicijativi, organizaciji i spremnosti na pomoć.”.

Raduje i informacija o nekoliko ravnatelja srednjih škola koji se također spremaju pomoći i angažirati u pomoći lokalnoj zajednici u ovim izazovnim vremenima.

“Hvala svima koji na bilo koji način pomažu i daju svoj doprinos u smanjenju krize i napetosti u ovoj nemiloj situaciji za sve nas”, poručila je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari