Crikvenica uvela 24-satnu dežurnu službu za pomoć bolesnicima, umirovljenicima i invalidima

FOTO: Grad Crikvenica

Dežurna služba bit će na raspolaganju građanima grada Crikvenice koji spadaju u rizične skupine bolesnika, starijim i nemoćnim osobama te invalidima

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, građanima grada Crikvenice na raspolaganju je besplatni telefon 0800 2999, na koji će se zaprimati pozivi od 0 do 24 sata. Putem navedenog telefona na raspolaganju će biti Dežurna služba Grada Crikvenice.

Dežurna služba oformljena je kako bi se smanjio izlazak iz kuće i osobni kontakt ljudi, a na temelju preporuke Stožera civilne zaštite. Riječ je o plodu suradnje Grada Crikvenice, Eko Murvice i ustanove Pomoć u kući Grada Crikvenice, a bit će na raspolaganju građanima grada Crikvenice koji spadaju u rizične skupine bolesnika, starijim i nemoćnim osobama te invalidima.

˝Dežurnom službom omogućit ćemo svim sugrađanima koji spadaju u rizične skupine da djelatnici Eko Murvice, Grada Crikvenice i Pomoći u kući umjesto njih obave kupnju, nabavu lijekova i ostalih potrepština. Nastojat ćemo udovoljiti i ostalim zahtjevima naših građana, jer je u ovom trenutku teško predvidjeti sve potrebe. Svi će se zahtjevi građana nastojati riješiti u što kraćem roku˝, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Ovo je još jedan od načina na koji Grad Crikvenica nastoji doprinijeti smanjenju širenja zaraze koronavirusom i zaštiti sve građane, a osobite one koji predstavljaju rizične skupine.

Djelatnici uključeni u program Dežurne službe imat će iskaznicu s pečatom Grada Crikvenice te će se pridržavati svih uputa nadležnih tijela po pitanju osobne zaštite i preventive širenja zaraze kao i zaštite svih korisnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari