POTICANJE INFORMATIČKE TEHNOLOGIJE

Crikvenica uvela novu mjeru za poduzetnike. Ulagat će u IT sektor

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL/Ilustracija

Grad Crikvenica elektronskim je putem održao 29. sjednicu Gradskog vijeća Grada Crikvenice 14. travnja, a na Dnevnom redu usvojeno je 15 točaka

Grad Crikvenica usvojio je prijedlog programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Crikvenice za 2020. godinu.

Program sadržava 5 mjera, odnosno 19 podmjera, a najvažnija novina je nova mjera poticanja IT sektora te povećanje iznosa za poduzetnike početnike i žene poduzetnice. Program mjera predstavljen je poduzetnicima javno u okviru projekta „Edukacijom do uspjeha“.

Crikvenica je usvojila i prijedlog izmjene i dopune Proračuna Grada Crikvenice za 2020. godinu te je Proračun smanjen za 7,5 milijuna kuna.

Grad će se zadužiti za pet projekata planiranih proračunom u ukupnom iznosu zaduženja od 43 milijuna kuna. Isto je bilo planirano i planom proračuna za 2020. godinu, no u nešto većem iznosu koji je sada umanjen kako stoji i u obrazloženju. Tako će zaduženje biti iskorišteno za slijedeće projekte: kapitalno ulaganje u Dječji vrtić u Dramlju, kapitalno ulaganje u objekt boćališta Gornji Kraj, uređenje novog groblja, kapitalno ulaganje u plažu Jadranovo te kapitalno ulaganje u energetsku učinkovitost Osnovne škole Zvonka Cara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari