PREVENCIJA ŠTETE U POLJOPRIVREDI

Na radost otočkih ovčara! Dozvolit će se izlov alohtone divljači u kontroliranim uvjetima

Photo: Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

U kontroliranim uvjetima će se dozvoliti izlov alohtone nezavičajne divljači na kvarnerskim otocima i priobalju, izvijestio je u srijedu u razgovoru za Radio Rijeku načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ

Kako ne bi došlo do štete od divljači u poljoprivredi Stožer civilne zaštite uputio je Vladi prijedlog kojim bi se odobrio izlov nezavičajne divljači na kvarnerskim otocima i priobalju, a njihov prijedlog je i odobren od strane Vlade.

„Imali bi štete na poljoprivrednim usjevima, gospodarstvu i ovčarstvu na otocima i priobalju u protivnom. Život može stati do neke mjere, ali ako bi život stao previše šteta bi bila puno veća. Mislim da je za naše ovčare i poljoprivrednike ovo dobra vijest“, kazao je Marko Boras Mandić te dodao kako će se izlov dozvoliti u kontroliranim uvjetima.

Inače, štete od divljači u poljoprivredi snose lovoovlaštenici, odnosno sami vlasnici zemljišta, i stočari koji su dužni poduzeti mjere zaštite svojih nasada ili stada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari