CRIKVENIČKI LOVCI UPOZORAVAJU: Raspušteni psi napadaju mladunčad divljači a vlasnike „baš briga“ za to!

Tijekom proteklog mjeseca u nekoliko navrata, kako u lovištu tako i u samom naseljenom mjestu, zapaženo je više pasa kako slobodno i bez nadzora lutaju po Crikvenici i okolici, upozoravaju iz crikveničke lovačke udruge Ričina

„Nažalost, sve učestalija je pojava da se pronalazi divljač, pogotovo mladunčad, koja je stradala od pasa lutalica ili pasa čiji vlasnici puštaju svoje ljubimce bez nadzora.“, ističu u svom obraćanju javnosti članovi Lovačke udruge Ričina.

Tako su članovi Udruge prije nekoliko dana na području Grižana naišli na psa koji je lutajući bez nadzora udavio lane i u ustima ga nosio kroz mjesto! Cijeli prizor je i fotografiran, istakao je tajnik Udruge Davor Ivčić.

„Kao lovoovlaštenici upozorili smo vlasnicu psa i objasnili joj kako je njezin ljubimac napravio štetu te ga ne smije puštati bez nadzora, kako se ovo ne bi ponovilo.“, ističu iz Udruge.

No ovo nije prvi slučaj da se takvi prizori viđaju u Crikvenici i okolici. Stoga iz lovačke udruge umoljavaju sve vlasnike kućnih ljubimaca, posebice pasa, da ne puštaju svoje ljubimce bez nadzora, što je uostalom zakonom i propisano.

„Na taj način zaštit će se divljač te će se spriječiti daljnja šteta u lovištu. Također molimo sve nadležne službe da pojačaju nadzor kao i sankcioniranje nemarnih vlasnika kućnih ljubimaca“, zaključak je Davora Ivčića, tajnika Lovačke udruge Ričina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari