Riječanka zbog legionele završila u bolnici: ‘Sve je pod kontrolom’

Foto: Ilustracija

Prema riječima prof. dr. Ivice Pavića s Klinike za infektologiju, pacijentica je dobro reagirala na propisanu terapiju

Prvi ovogodišnji slučaj legionele na području Primorsko-goranske županije potvrđen je u Centru za rehabilitaciju Rijeka na Brašćinama kod korisnice koja je zbog simptoma bolesti bila hospitalizirana na Klinici za infektologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Prema riječima prof. dr. Ivice Pavića s Klinike za infektologiju, pacijentica je dobro reagirala na propisanu terapiju te je u ponedjeljak otpuštena natrag u Centar za rehabilitaciju, piše Novi list.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kažu kako su slučajevi legionele uobičajeni u ovo doba godine te da nema razloga za paniku.

– Centar za rehabilitaciju provodi sve potrebne mjere i nema razloga za paniku. U današnje vrijeme slučajevi legionele su češći, između ostalog, jer se legionela u današnje vrijeme puno bolje i brže dijagnosticira. Legionela se češće javlja kod osoba starije životne dobi, kroničnih bolesnika i osoba s oslabljenim imunitetom, a manifestira se često kao gripa temperaturom, glavoboljom i bolovima u mišićima ili pak kao upala pluća – kaže voditeljica Službe za epidemiologiju u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ-a dr. Danijela Lakošeljac.

– Zavod za javno zdravstvo nas je obavijestio da se najvjerojatnije radi o legioneli, jer to još nije potvrđeno. Sve je pod kontrolom. Vidjet ćemo što će pokazati njihovi nalazi, a rekli su nam da će nalazi inspekcije biti gotovi za 10 dana. Svi ostali korisnici su dobro i nitko nema nikakve simptome bolesti – rekla je Klevisser Tomašić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka.

Vijesti.hr
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari