NOVI TOPLINSKI VAL

Video | CRVENI METEOALARM U Rijeci i na Kvarneru temperatura ovoga vikenda ide i do 38 stupnjeva!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dobra je vijest da sljedeći tjedan dolazi lagano osvježenje. Više u videoprilogu!

Započeo je novi toplinski val čiji se vrhunac očekuje za vikend. Temperatura će u Rijeci i okolici rasti do 38 celzijevih stupnjeva.

“Kada temperature zraka prelaze 35 stupnjeva više ne možemo govoriti o lijepom vremenu i zato izdajemo upozorenje za toplinske valove. Dakle, ono može pogubno utjecati na ljudsko zdravlje i još postaje neugodnije.”, kaže Danijela Vlašić, meteorologinja DHMZ-a za Kanal Ri.

Osvježenje nam donosi bura koja će bit najjača u nedjelju s udarima ponegdje jačim od 45 čvorova.

“Neće stvarati vrlo vjerovatno ograničenja u pomorskom prometu, tu mislimo na veće brodove I na trajekte, ali zato oni koji imaju manja plovila će se ipak morati suzdržati od svih aktivnosti.”, dodaje meteorologinja DHMZ-a.

Ipak, atmosfera neće biti posve stabilna. Sljedeći nas tjedan očekuje lagano osvježenje.

“Na području Gorskog kotara ponegdje je moguća kiša ili pljusak. Za to je mala vjerojatnost, ali čim imamo buru ili nešto znamo da se u atmosferi nešto dešava. Nešto malo vlažnoga zraka će doći i onda će pogodovati razvoju oblaka u poslijepodnevnim satima.”, kaže meteorologinja DHMZ-a.

Iako nam je ovo ljeto vruće i prate nas visoke temperature zraka, vrijednosti još uvijek nisu dosegnule one iz 2015 i 2016. godine.

Liječnici upozoravaju na visoke temperature koje često mogu biti opasne za ljudsko zdravlje.

“Ako je vani 38 a vi još niste naučili da trebate se ne izlagati takvim sparinama, biti u zatvorenom i svježem prostoru, uzimati dovoljno tekućine… ako vam se što desi to ne može biti tragedija, to je zakon prirodne selekcije.”, kaže Leonardo Bressan, liječnik obiteljske medicine.

Čuvajte svoje zdravlje, jer vas neće imati tko liječiti, apelirao je Bressan, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari