VRIJEDNA DONACIJA

Crvenom križu Rijeka uručeno 50 000 kuna za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom Gala partyju prikupljeno je 50.000 kuna namijenjenih za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine putem Crvenog križa.

Vrijednu donaciju direktorici Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Petri Šuljić uručili su riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednik Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid Goran Orlić i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Petra Šuljić zahvalila se na donaciju koja je, kako je istaknula, došla u pravom trenutku.

„Trenutno skrbimo o 688 osoba raseljenih iz Ukrajine. Do sada su oni dva puta mjesečno dobivali pakete hrane i higijene. Trenutno je došlo do promjene pa će se takvi paketi dijeliti jednom mjesečno, a ovaj iznos svakako će nam pomoći za tu namjenu“, rekla je Šuljić.

Ovogodišnji Humanitarni karnevalski Gala party je 22. po redu Karnevalski bal, odnosno 16. po redu koji nosi humanitarni predznak. Do sada je na humanitarnim balovima prikupljeno oko 1,3 milijuna kuna za pomoć raznim ustanovama i udrugama.

Gradonačelnik Filipović složio se kako ovogodišnja donacija odlazi u prave ruke.

„Nadam se da će se situacija uskoro smiriti i da će se stvoriti uvjeti da se osobe raseljene iz Ukrajine što prije vrate svojim domovima i obiteljima, ali dok se to ne dogodi naša je moralna obaveza da im pomognemo koliko god možemo“, rekao je gradonačelnik  i dodao kako je Grad Rijeka osobama iz Ukrajine od samog početka pružio pomoć, između ostalog i kroz integraciju djece u vrtiće i osnovne škole, kao i kroz besplatan javni prijevoz.

Predsjednik Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid Goran Orlić istaknuo je kako je siguran da će sredstva biti utrošena u dobre svrhe. „U suradnji s našim prijateljima i partnerima vjerujem kako ćemo i u budućnosti nastaviti s organizacijom ovakvih događanja kao i pomoći onima kojima je to potrebno“, rekao je Šuljić.

Humanost karnevalista istaknuo je i direktor Turističke zajednice Petar Škarpa rekavši kako gotovo svaka manifestacija koja se organizira u sklopu Riječkog karnevala ima humanitarni predznak. „Moje zahvale idu svima koji su ove godine sudjelovali i još jednom pokazali veliko srce naših karnevalista i svih onih koji vole maškare“, zaključio je Škarpa.

Humanitarni karnevalski Gala party održao se ove godine u organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice Grada Rijeke i Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid, a u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari