I ZRAČNA DOSTAVA IZ LABOSA!

ČUDO NA SUŠAKU! Rijeka dobiva bolnicu u kojoj će djeca anesteziju primati uz crtić

Desetljećima je bila tek obećanje, a sada je konačno izgrađena. U Rijeci se za dva dana otvara Nova bolnica za majku i dijete vrijedna 158 milijuna eura. Više u video prilogu!

Najveće je to ulaganje u zdravstvo od samostalnosti. Tu sele ginekologija s porodništvom iz centra grada i Dječja bolnica s Kantride.

Pacijente će se seliti u konvojima uz policijsku pratnju, prvo palčiće, piše RTL Danas.hr.

Intenzivna neonatološka jedinica spas je za 200 prijevremeno rođenih beba na godinu.

Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka, otkriva: ’50 takvih palčića je izrazito male porođajne težine koji zaista trebaju najintenzivnije oblike liječenja, najvišu ekspertizu jer bez takve pomoći ne bi odista imali šanse da prežive.’

Mislilo se na sve do u najsitnijeg detalja pa je ravnatelj otkrio da će djecu uvoditi u anesteziju uz crtić, a potom će kirurg na istom tom ekranu moći dobiti bilo koji nalaz, bilo koju sliku CT-a, magneta, laboratorija, ono što mu tokom operacije bude potrebno.

Krvni pripravak iz laboratorija će putovati ‘zračnom poštom, piše RTL Danas.hr.

A kako će to izgledati pogledajte u video prilogu Maje Brkljače!

Vrijedna 158 milijuna eura

Nakon desetljeća čekanja i obećanja koja brojni ministri nisu ostvarili, u srijedu je veliki dan za Rijeku. Na Sušaku se konačno otvara Nova bolnica za majku i dijete vrijedna 158 milijuna eura.

Najveća je to investicija u zdravstvu od samostalnosti, a ondje se sele ginekologija i dječja bolnica. Rok ni budžet nisu probijeni, iako se Nova bolnica gradila u vrijeme kovida, divljanja cijena i nedostatka radne snage.

Novo zdanje ima i 19 liftova, garaže, sve ide na ruku pacijentima, a pokriveno je s 407 nadzornih kamera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari