POD STRUČNIM VODSTVOM

Od Kantride do Bivija: U subotu vođena šetnja zapadnom obalom Rijeke s profesorom de Canzianijem

U subotu 6. travnja, u jutarnjem terminu, prilika je za upoznati Kantridu i Bivio pod vodstvom profesora Theodora de Canzianija

‘More, prirodna sila koja je formirala Rijeku. Na trinaest kilometara proteže se duga linija puna čudnovatih stvari. Idilične šljunčane plaže, zagađena i glasna industrijska područja, guste hrastove šume, brodogradilišta, betonski mulići, naselja, rive i marine, stadioni, dizalice, tržnice, tiha ili aktivna skladišta i plavi Jadran. Ma, kakva god bila, ona je naša. Riječka rivijera’, poručuju organizatori iz udruge Urbani separe.

Bogat cjelogodišnji program ova je udruga započela nizom od tri vođene ture riječkom obalom. Niz šetnji zamišljen je kao zabavno istraživanje linije mora i grada u zajedničkom razgovoru o posebnostima, zanimljivostima i potencijalima, ali i svim onim malim problemima koji muče susjede.

Foto: Rijekasport

Zato će se samom vođenju šetnji pridružiti susjedi, kao i razni stručnjaci koji u ovim kvartovima žive. Nakon posjećenih šetnji od Mlake do Delte te od Pećina do Sušaka, posljednja će se posvetiti važnim potezom našeg grada – od Kantride, pa sve do Bivija i Kostabele.

Šetnja će se održati u subotu 6. travnja, od 9 do 11 sati, uz okupljanje na autobusnoj stanici iznad stadiona Kantrida. Ovaj, zapadni dio Rijeke posljednjih se godina ubrzano mijenja, a đir pod vodstvom prof. Theodora de Canzijanija istražit će tri lokaliteta koja, kroz povijest i sadašnjost, zapravo govore o budućnosti koja ga očekuje – stadion, bazeni i (bivša) dječja bolnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari