DAMIR MIŠKOVIĆ U DUBROVNIKU: Pismo namjere s Kinezima o izgradnji Nove Kantride potpisuje se sutra?

Saznajemo kako je Damir Mišković, predsjednik Uprave HNK Rijeke, otputovao u Dubrovnik gdje će na marginama sjednice šefova vlada država srednje i istočne Europe i Kine potpisati pismo namjere o izgradnji Nove Kantride

Kada se s Kinezima potpisuje “pismo namjere”, to je velika stvar! Barem tako tumače dobri poznavatelji političko-ekonomskih odnosa ogromne Kine i “ostatka svijeta”. Takav poslovni naum mora naime odobriti i kineska Vlada odnosno sam vrh kineske države, i ekonomisti potpis “pisma namjere” zovu “napola zgotovljenim poslom”.

Nadamo se da će tako biti i u ovom slučaju jer je Damir Mišković, predsjednik Uprave HNK Rijeke, otputovao u Dubrovnik gdje će na marginama sjednice šefova vlada država srednje i istočne Europe i Kine potpisati pismo namjere o izgradnji Nove Kantride o čemu smo pisali jučer OVDJE.

O svemu ćemo više saznati sutra nakon potpisa kojeg godinama čekaju svi Riječani a napose ljubitelji nogometa i našeg legendarnog stadiona Kantrida!

Naravno, i po potpisu ovoga pisma namjere tek slijede ozbiljni razgovori s Vladom RH (npr. , pitanje pomorskog dobra) odnosno Gradom Rijekom koji u cijelom pothvatu ima vrlo važnu ulogu jer samo Grad može riješiti ključne infrastrukturna pitanja (voda, struja…). Za rješavanje tih pitanja, ocjenjuju s Rujevice, trebalo bi biti dovoljno 12 mjeseci, nakon čega bi trebala početi izgradnja Nove Kantride.

A onda, znamo koliko su Kinezi efikasni – prvoligaški nogomet bi se relativno brzo vratio pod stijene Kantride!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari