DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE: Položeni vijenci na Spomenik oslobođenja na Delti

U povodu Dana antifašističke borbe izaslanstva Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke, Policijske uprave primorsko-goranske, političkih stranaka i udruga iz Domovinskog rata položila su vijence na Spomeniku oslobođenja na Delti

U ime Grada Rijeke, vijence su položili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa zamjenikom Miroslavom Matešićem i suradnicima te predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac.

vijen2

“Danas slavimo Dan antifašizma, dan kada je prije 75 godina počeo oružani otpor u našoj državi. To je bio prvi organizirani otpor na području Europe. Hrvatska se svrstala na stranu antifašističke koalicije i doprinijela pobjedi u 2. svjetskom ratu, što svakog čovjeka mora ispunjavati ponosom”, poručio je gradonačelnik Vojko Obersnel prilikom polaganja vijenaca, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

U prigodnom programu sudjelovala je Gradska glazba Trsat.

vijen3

U ime Primorsko-goranske županije u polaganju vijenaca sudjelovali su potpredsjednik Županijske skupštine Đanino Sučić te pročelnici Valerij Jurešić, Ljudevit Krpan, Đulija Malatestinić i Krešimir Parat.

Obilježavanje Dana antifašističke borbe nastavilo se na centralnoj proslavi u Lukovu gdje je polaganju vijenaca na središnje spomen obilježje palima u NOB-u prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić. Proslavi na Tuhobiću ispred Primorsko-goranske županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Foto: Grad Rijeka, PGŽ

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views