TRADICIONALNO PRIMANJE

DAN GRADA Filipović darivao 117 mališana s imenom zaštitnika grada Rijeke

Povodom Dana i blagdana sv. Vida 15. lipnja, gradonačelnik Marko Filipović održao je primanje za djecu koja nose ime zaštitnika Rijeke, sv. Vida

Ove godine prijem je održan u Dvorani kulture „Joga u svakodnevnom životu“, a gradonačelnik je djeci uručio i prigodne poklone te srebrnjake sv. Vida.

Na prijem je pozvano 117 djece koji nose ime zaštitnika Rijeke starosti do sedam godina, a među njima je i 14 mališana koji su se rodili u proteklih godinu dana.

Gradonačelnik je svim Vidićima i njihovim roditeljima čestitao blagdan sv. Vida, ujedno i njihov imendan.

„Svake godine to kažem, ali moram ponoviti da se ovom susretu s vama zaista jako radujem. Sretan sam što smo u Rijeci u protekloj godini dobili još četrnaestero djece koja nose ime zaštitnika našeg grada i kojima ćemo, kako to dobri stari običaji nalažu, zaželjeti dobrodošlicu srebrnjakom sv. Vida. Ono što vam od srca želim jest da vam vaša imena otvore sva vrata, da ih s ponosom nosite gdje god bili, da budete hrabri u životnim pustolovinama kao što je to i naš sv. Vid bio te da uvijek znate da je Rijeka tu za vas. Možemo samo zamisliti kuda će ovi mališani poći u životu, ali ono čemu se iskreno nadam je da će uvijek pronaći put kući, u svoj grad, u svoju Rijeku svetog Vida“, poručio je gradonačelnik Filipović.

U sklopu prijema za Vidiće je pripremljen isječak iz predstave „Avanture maloga Juju“ Gradskoga kazališta lutaka Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari