DAN MIMOZA: U Rijeci obilježen Nacionalni dan prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora

Prigodnom prodajom mimoza po simboličnim cijenama prikupljani su prilozi za daljnji rad Lige protiv raka na promicanju znanja o raku

Prodajom mimoza i dijeljenjem stručnih savjeta, u prigodnom šatoru postavljenom na Korzu obilježen je 11. po redu Dan mimoza – nacionalni dan prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora, a u organizaciji Lige protiv raka PGŽ.

U sklopu manifestacije građani su mogli doznati informacije o načinu prevencije raka vrata maternice te ostalih tumora, a prigodnom prodajom mimoza po simboličnim cijenama prikupljani su prilozi za daljnji rad Lige protiv raka na promicanju znanja o raku.

Akciju su kupnjom mimoza podržali predstavnici Grada Rijeke – zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković te predstavnici Primorsko-goranske županije – predsjednik Skupštine Erik Fabijanić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Đulija Malatestinić.

Obilježavanje Dana mimoza u RijeciDan mimoza također najavljuje i Europski tjedan borbe protiv raka vrata maternice, koji slijedi naredni tjedan.

Rak vrata maternice bolest je koja se može spriječiti cijepljenjem, odnosno jednostavno otkriti u ranom stadiju. Nažalost, još je uvijek neopravdano visoki pobol od raka vrata maternice, koji se često javlja u mlađoj dobi, te vrlo često u stadiju kada su mogućnosti liječenja ograničene.

Upravo iz tog razloga, cilj akcije je podsjetiti na važnost prevencije i redovitih ginekoloških pregleda.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views